Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO SPOMÍNAME na šialenú bitku MS v Piešťanoch: Krv striekala všade!

PIEŠŤANY - Šampionát hráčov do 20 rokov v Piešťanoch v roku 1987 ukončila veľká bitka hokejistov Kanady a Sovietskeho zväzu.
Zdroj: 28806
Zdieľajte:

Bol to zápas, v ktorom na oboch stranách hrali skvelí hráči, hoci ešte veľmi mladí. Brendan Shanahan, Theo Fleury, Pierre Turgeon, Alexander Mogiľnyj či Sergej Fiodorov.

Od začiatku bolo v zápase niekoľko nepotrestaných faulov. V 34. minúte za stavu 4:2 vypuklo na ľade peklo. Po menšej zrážke sa do seba pustili najskôr Šesterikov a Sanipass. Na to hokejkou poriadne dostal Theo Fleury od Kostičkina.

Čoskoro sa na ľade bili úplne všetci hráči. Aj náhradní brankári. Bolo to šialené, pretože mladí hokejisti boli k sebe neľútostní a na ľade sa pri odhodených rukaviciach a prilbách objavila krv.

Pozrite si aj

VIDEO Ovečkin gólom vytvoril nový rekord: Famóznou strelou si vystrelil z brankára

Nebili sa len dvaja Kanaďania – White a mladý Pierre Turgeon. Obom to neskôr v kabíne spoluhráči vyčítali. Boli pre nich zbabelcami.

Šarvátky už pomaly ustávali, keď na štadióne zhaslo svetlo. Po dvadsiatich minútach bol koniec. Prezident Svetovej hokejovej federácie Günther Sabetzki usporiadal okamžite mimoriadnu poradu a oba tímy z turnaja vylúčil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články