Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Česi majú nového kouča, tím povedie bývalý tréner Slovanu

PRAHA - Novým trénerom českej hokejovej reprezentácie sa stal Miloš Říha. Niekdajší kouč bratislavského Slovana podpíše so zväzom dvojročnú zmluvu, národný tím tak povedie na šampionátoch na Slovensku a vo Švajčiarsku.
Zdroj: 27561
Zdieľajte:

Do funkcie ho jednomyseľne zvolil výkonný výbor Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH). Ten zároveň rozhodol, že generálny manažér českej reprezentácie bude Petr Nedvěd. Informoval o tom portál sport.idnes.cz. Asistentmi by sa mali stať Martin Pešout, Robert Reichel a Jakub Petr.

Prečítajte si aj

VIDEO Holtby mal pracovať na farme: Miesto toho čaruje v bráne

Päťdesiatdeväťročný Říha sa stal nástupcom Josefa Jandača, ktorý zamieril do Magnitogorsku. Predtým post trénera národného tímu údajne odmietli pre vyťaženosť v kluboch Martin Straka z Plzne, Libor Zábranský z Brna a stroskotali aj rokovania zväzu s libereckým Filipom Pešánom.

Říha viedol bratislavský Slovan v KHL do októbra minulého roka, keď predčasne skončil po sérii neúspešných výsledkov. Predtým s "belasými" získal aj dva tituly v slovenskej extralige (2002 a 2005). V zbierke úspechov má i striebro s Atlantom Mytišči v ruskej superlige (2011), finále s Pardubicami 2003 a 2007 a bronz z roku 1999.

Zdieľajte:
Pridal: Igor Malina
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články