Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

V bitke o Kaliforniu vedú králi už 2:0, Rangers opäť neskórovali

Kanadsko-americká NHL plynulo pokračovala semifinálovými zápasmi v oboch konferenciách. V dnešných zápasoch vybojovali víťazstvá hokejisti Pittsburgu a Los Angeles, keď k výhre kráľov prispel gólom aj Marián Gáborík.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Séria medzi Pittsburgom a NY Rangers bola po dvoch odohraných zápasoch vyrovnaná (1:1) a treťom zápase sa takisto čakala vyrovnaná bitka. V prvej tretine mali prevahu domáci hokejisti ale diváci v Medison Square Garden gól nevideli. Začiatok druhej tretiny ale lepšie vyšiel hráčom Pens, keď v 23. minúte skóroval Sidney Crosby pre ktorého to bol prvý presný zásah v play off. Rangers tento gól ale nepoložil a naďalej pokračovali v dobrom výkone. V 28. minúte sa už jazdci tešili z gólu, no po porade s video-rozhodcom, hlavným arbiter gól neuznal. Rangers mali veľkú smolu aj v 36. minúte. Tesne po skončení presilovej hry, sa puk odrazil k Jokinenovi, ktorý naskočil z trestnej lavice a ten po druhýkrát prekonal Lundqvista. Domáci hokejisti prestrielali Pittsburg v pomere 35:15, ale brankár Fleury bol jednoducho neprekonateľný. Jazdci neprekonali Fleuryho už v druhom zápase po sebe a tak v dnešnom zápase prehrali 0:2.

NY Rangers - Pittsburg 0:2 (0:0, 0:2, 0:0 )
Góly : 23. Crosby (Bortuzzo, Kunitz), 36. J. Jokinen

Stav serie 1:2

Bitka o Kaliforniu, aj tak by sa dala nazvať séria medzi Anaheimom a Los Angeles. V prvom zápase zahviezdil slovenský útočník Marián Gáborik a darilo sa mu aj dnes, keď už v prvej minúte otvoril skóre stretnutia. Káčerom sa podarilo vyrovnať v polovici prvej tretiny, keď využil presilovku Patrick Maroon. Králi sa ale expresne rýchlo opäť dostali do vedenia - úspešným strelcom bol Martinez. Podobne ako v prvom dnešnom zápase hráči Rangers aj hokejisti Anaheimu boli strelecky oveľa aktívnejší. Ale čo z toho, keď v bráne čaroval Jonathan Quick. Celkovo zlikvidoval 36 striel domácich a najväčšou mierou sa postaral o výhru LA. Na konečných 3:1 upravil ešte gólom do prázdnej brány King. Králi tak ťahajú už 6- zápasovú sériu výhier a majú veľmi dobre nakročené do finále západnej konferencie.

Anaheim - Los Angeles 1:3 (1:2, 0:0, 0:1 )
Góly : 10. Marron (Getzlaf, Fowler) – 1. Gáborík (Kopitar, Brown), 13. Martinez (Toffoli, Pearson), 60. King (Williams)

Stav serie 0:2

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, nhl.com

Diskusia