Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusko, Švédsko, Švajčiarsko: Títo všetci v našej skupine, čakáme už iba na jeden tím!

KODAŇ - Výsledky semifinále hokejových MS v Dánsku rozhodli, že podľa oficiálneho kľúča bude Švajčiarsko v základnej skupine budúcoročného šampionátu so Slovenskom. Nedeľný finálový zápas určoval už iba poradie nasadených, Švédsko ako druhý účastník kodanského vyvrcholenia tiež patrí do tejto vetvy.
Zdroj: 4471
Zdieľajte:

Švajčiarsky tím postupom do finále získal cenné body do rebríčka IIHF, ktorého aktuálna verzia bude známa v nedeľu po finále a oficiálne vyjde v pondelok. Od aktuálneho renkingu sa odvodzujú aj reťazce základných skupín nasledujúceho šampionátu a na budúci rok po turnaji v Bratislave a Košiciach aj priami účastníci a podoba kvalifikácie olympijského turnaja hier 2022 v Pekingu. Veľký pokles v rebríčku zaznamenali Bielorusi, prepadli sa o 3. miesta i do nižšej kategórie MS. Naopak, o dve priečky sa posunuli hore Dáni a Lotyši, hneď za Slovensko, ktoré si 10. pozíciu udržalo. Na čele renkingu zostane Kanada a ak Švédi finále nezvládnu, druhú priečku si udrží Rusko. Američania by zase v prípade zisku bronzu odsunuli zo štvrtej pozície Fínov.

Prečítajte si aj

ANKETA: NAJbláznivejšie fotky zo šampionátu: Zahlasujte o tú najšialenejšiu

Podľa predbežného renkingového "polotovaru" Slovensko figuruje v reťazci 2-3-6-7-10-11-14-15. Jeho hokej by sa mal teda o rok na domácich MS konfrontovať v základnej skupine s Ruskom, Švédskom, Českom, Švajčiarskom, Lotyšskom, Rakúskom a Talianskom. Lenže rozdelenie skupín podľa daného kľúča podlieha často využívanej možnosti úprav v prospech marketingových a fanúšikovských priorít a ak sa oficiálne potvrdia informácie o košickom pôsobisku domácej reprezentácie, úpravy sú vysoko "horúce". Rozhodne sa krátko po šampionáte na mítingu organizátorov s vedením IIHF, zástupcami účastníckych zväzov, marketingovými partnermi a držiteľmi televíznych práv. Je vysoko pravdepodobné, že sa rakúsky tím vymení s Francúzskom a išiel by do Bratislavy, teda "na skok" od hraníc svojej krajiny. Podobný variant sa núka aj na výmenu Česka za Fínsko (alebo USA, podľa toho, kto bude v rebríčku piaty). Možné podoby skupín sú teda takéto:

Košice: Rusko, Švédsko, Fínsko/USA, Švajčiarsko, SLOVENSKO, Lotyšsko, Francúzsko, Taliansko

Bratislava: Kanada, USA/Fínsko, Česko, Nemecko, Nórsko, Dánsko, Rakúsko, V. Británia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články