Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci o rok doma v Košiciach? Budete prekvapení, ale je to veľká výhoda

BRATISLAVA - Naši organizátori tak majú pred sebou veľkú výzvu.
Zdroj: 28647
Zdieľajte:

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel sa počas konferencie vyjadril aj k budúcoročným MS v hokeji na Slovensku.

Prečítajte si aj

VIDEO Tampa otáča sériu, Washington sa zobudil príliš neskoro

"Ak by medzinárodná hokejová federácia musela hovoriť organizátorovi ako organizovať Majstrovstvá sveta, istotne by Dáni hrali v Kodani a nie v Herningu. Je to však vec organizátora, on lepšie pozná marketingovú situáciu a cenové možnosti. To je dôvod, prečo sme do toho nezasahovali. Ak chce slovenský tím isť do Košíc, má na to dôvod. Štadión tam je síce menší, ale bude to výlučne voľba slovenského zväzu, či budú Slováci hrať v Košiciach," povedal Fasel.

"IIHF nie je v pozícii súdu. Dôverujeme organizátorom. Pred dvoma rokmi tu boli rovnaké otázky ohľadom dánskeho tímu. Chcel hrať v Herningu a nie v Kodani a napokon sa to ukázalo ako veľký úspech," povedal generálny sekretár IIHF Horst Lichtner.

Napokon vychválil aj domácich organizátorov. Šampionát v Dánsku z hľadiska návštevnosti príjemne šokoval. Dánsko pravdepodobne prekoná hranicu 500 000 predaných lístkov. Príčinou úspechu bola aj voľba, že domáci tím mal štadión v Herningu a v Kodani bolo/je domácim tímom Švédsko. Naši organizátori tak majú pred sebou veľkú výzvu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články