Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO FANTÁZIA! Hviezdami nabitá Kanada na kolenách, Švajčiarsko vo finále MS

KODAŇ - Po piatich rokoch si tak v nedeľu od 20.15 h zahrajú finále a rovnako ako v roku 2013, aj tentoraz budú ich súpermi Švédi.
Zdroj: 28643
Zdieľajte:

Hokejisti Švajčiarska sa stali druhými finalistami MS v Dánsku. V druhom semifinálovom zápase zdolali tím Kanady 3:2 a v nedeľnom finále nastúpia proti obhajcovi titulu zo Švédska.

Prečítajte si aj

ONLINE z boja o finále na MS v hokeji 2018: Kanada - Švajčiarsko

Kanaďania boli favorit zápasu, no Švajčiari doň vstúpili koncentrovane. Nepúšťali hráčov zámorského tímu do gólových príležitostí a postupne sa osmelili aj v ofenzíve. Meier a Scherwey svoje príležitosti v 11., resp. 13. minúte ešte nepremenili a úspešní neboli ani Kanaďania McDavid a Beauvillier. Scherwey si nepremenenú príležitosť vynahradil v 19. minúte, keď v brejku jeden na jedného presne namieril spoza obrancu - 0:1.

Druhá tretina priniesla obojstranne ofenzívnejší hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Kanaďania sa snažili o tlak, ich vyrovnanie na 1:1 však prišlo po úniku Horvata - 1:1. Švajčiari držali krok s Kanaďanmi, vo viacerých úsekoch druhej časti boli lepším tímom a v 30. minúte im vrátila tesný náskok presilovková kombinácia so zakončujúcim Hofmannom - 1:2. V 32. minúte sa už zdalo, že Kanaďania vyrovnajú, no Beauvillierovu veľkú šancu na konci pohľadnej kombinácie zmaril výborným zákrokom Genoni. Kanaďania si v závere druhej časti vytvorili tlak, ale švajčiarsku defenzívu neprekvapili.

Pozrite si aj

VIDEO Neuveriteľný skrat Gaudreaua: Takto pripravil USA o postup do finále

Švajčiari aj v tretej časti pokračovali v koncentrovanom výkone, no Kanaďania zvýšili dôraz i aktivitu. Šance na vyrovnanie nepremenili Turris ani O'Reilly, ktorý trafil žŕdku, na opačnej strane sa však v 45. minúte ujala strela Andrighetta, ktorú tečoval Haas - 1:3. Tretia tretina sa odohrávala takmer výlučne okolo švajčiarskeho brankára Genoniho, ktorý bol v častej permanencii. Viac než dve minúty pred koncom tretej tretiny sa Kanaďania odhodlali k hre bez brankára, v ktorej obranca Parayko prestrelil Genoniho - 2:3. V pokračujúcom tlaku však už ďalší gól nedosiahli.

Kanada - Švajčiarsko 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Góly: 28. Horvat (Dubois, Pageau), 59. Parayko (McDavid, Schenn) - 19. Scherwey (Untersander, Kukan), 30. Hofmann (Fiala, Andrighetto), 45. Haas (Andrighetto, Diaz).

Rozhodcovia: Kubuš (SR), Kaukokari (Fín.) - Lhotský (ČR), Oliver (USA), vylúčení: 3:1 na 2 min., presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 12.166 divákov.

zostavy:

Kanada: Kuemper (McElhinney) – Vlasic, Parayko, Edmundson, Ekblad, R. Murray, Nurse, Pulock – Jost, Turris (C), R. O'Reilly (A) – Nugent-Hopkins, McDavid, B. Schenn (A) – Horvat, Dubois, Pageau – Beauvillier, Barzal, Jo. Bailey – Eberle.

Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Josi (A), Diaz (C), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Fiala, Corvi, Niederreiter (A) – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, Haas, S. Moser – Scherwey, Schäppi, Rod – Baltisberger.

Zápas zdramatizoval gólom na 3:2 Kanaďan Parayko


video zo zápasu pridáme čoskoro...

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články