Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tri korunky do FINÁLE: Američania dostali kanára, z tohto debaklu sa budú ešte dlho spamätávať!

KODAŇ - Oba tímy sa vo štvrťfinále vytrápili. Švédi nečakane s Lotyšskom a Američania si dokázali poradiť s Českom. Ktorý z nich postúpil do finále?
Zdroj: 28637
Zdieľajte:

Úvod zápasu patril herne Američanom, ktorí boli ofenzívne aktívnejší, mali aj viac gólových šancí, ale Nilssona neprekonali. Švédi v prvej časti hrozili hlavne z rýchlych brejkov. Jänmark v 11. minúte po jednom z nich trafil iba hornú žŕdku, no o štyri minúty už akciu tretieho švédskeho útoku dokončil Arvidsson - 1:0. Tím USA bol v prvej časti strelecky aktívnejší, ale gól sa mu nepodarilo streliť.

Prečítajte si aj

ONLINE z boja o finále na MS v hokeji 2018: Švédsko - USA

Od 24. minúty hrali Američania štvorminútovú presilovku, v ktorej mal najväčšiu šancu Kreider, no nielenže nevyrovnal, ale jeho tím krátko na to inkasoval. Backlund v oslabení ušiel do brejku a jeho akciu dokončil Pääjärvi - 2:0. Američania sa nevzdávali, ich ďalšiu veľkú šancu nepremenil Bonino, a v 31. minúte pykali. Zbytočné vylúčenie Gaudreaua potrestal Hörnqvist a už o 9 sekúnd Jänmark využil ďalšiu chybu súpera a upravil na 4:0. Presvedčivý náskok upokojil Švédov, zámorský tím sa však naďalej nevzdával a snažil sa o početnú streľbu.

V prvej polovici tretej tretiny sa hralo hlavne pred Nilssonovou bránkou, v nádejnej šanci netrafil puk Atkinson, čím potvrdil strelecké trápenie svojho tímu. Tréner USA Jeff Blashill sa už v 52. minúte odhodlal k hre bez brankára, no v nej Arvidsson upravil na 5:0. Konečnú podobu výsledku dal v 58. minúte Kempe, ktorý upravil na 6:0.

Švédsko - USA 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Góly: 15. Arvidsson (De La Rose, Forsberg), 28. Pääjärvi (Backlund), 31. Hörnqvist (Backlund, Klingberg). 31. Jänmark (Rakell), 52. Arvidsson (Zibanejad), 58. Kempe (Backlund).

Rozhodcovia: Gofman (Rus.), Gouin - McCrank, Vanoosten (všetci Kan.), vylúčení: 7:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 12.490 divákov.

zostavy:

Švédsko: A. Nilsson (Hellberg) – A. Larsson, Ekman-Larsson (A), J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, Ekholm (A) – Rakell, Zibanejad, Janmark (C) – Hörnqvist, Backlund, Nyquist – F. Forsberg, Kempe, Arvidsson – J. de La Rose, Jo. Larsson, Pääjärvi – L. Andersson, Everberg.

USA: Kinkaid (Darling) – Martinez, C. Murphy (A), Butcher, McAvoy, Pionk (C), Jensen, Hughes – DeBrincat, White, P. Kane – J. Gaudreau, Bonino, Atkinson – Kreider (A), D. Larkin, Lee – Coleman, D. Ryan, T. Thompson – Milano.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články