Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čo sa to stalo? Kapitán Fínska neveriacky krútil hlavou: Je to ako zlý vtip

HERNING - Švajčiarski hokejisti sa postarali na MS v Dánsku o prekvapenie, keď otočili štvrtkový štvrťfinálový súboj v Herningu a zvíťazili nad favorizovaným Fínskom 3:2.
Zdroj: 28622
Zdieľajte:

Hokejisti Fínska prehrali so Švajčiarmi prvýkrát od roku 1972, po sérii 10 víťazných vzájomných stretnutí. V najlepšej štvorke predtým naposledy chýbali v roku 2015.

Prečítajte si aj

VIDEO Budaj to avizoval. Dotiahne Tampa fantastický zvrat do úspešného konca?

hlasy po zápase (zdroje: Aftonbladet, iihf.com):

Mikael Granlund, kapitán Fínska: "Nikdy som neskončil na MS vo štvrťfinále. Je to ako zlý vtip. Skoro stále sme hrali dobrý hokej, atmosféra v kabíne bola skvelá. Je ťažké teraz niečo povedať. Som veľmi sklamaný."

Roman Josi, obranca Švajčiarska: "Od druhej tretiny sme si začali hrať svoj hokej. Strelili sme pár rýchlych gólov a to nás správne nastavilo. Tento triumf si užijeme, potom sa vrátime do Kodane a pripravíme sa na ďalší zápas. Proti Kanade to bude ďalšia veľká výzva."

Raphael Diaz, obranca Švajčiarska: "Vedeli sme, že Fíni majú dva skutočne šikovné útoky. Majú zručných a rýchlych hráčov, top hviezdy v NHL. Samozrejme, museli sme sa mať pred nimi na pozore, lebo sa dokážu výrazne presadiť v ofenzíve. Snažili sme sa ich pokryť, ale v prvej tretine si vypracovali viacero výborných šancí. Leonardo (Genoni) bol v bránke fantastický, v kľúčových momentoch predviedol niekoľko skvelých zákrokov. Veľký triumf pre Švajčiarsko!"

Timo Meier, útočník Švajčiarska: "Je to skutočne vzrušujúci moment pre švajčiarsky hokej. S týmto úspechom sa však neuspokojíme, ešte nie sme úplne šťastní. Chceme zotrvať na víťaznej vlne. Ak hráme ako jeden tím, tak dokážeme zdolať akéhokoľvek súpera. Proti Kanade to bude výzva."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články