Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavenie jednotlivých hráčov pred MS - prvá časť

Zamerali sme sa na predstavenie hráčov, ktorí budú reprezentovať Slovensko na MS v Minsku. Dnes Vám predstavíme prvých 8 hráčov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Július Hudáček - Julo má za sebou už 2 účasti na seniorských MS, no ani raz sa mu nepodarilo nastúpiť aspoň na 1 zápas. Poslednú sezónu začal v prestížnej KHL, no už po necelom jednom zápase sa z klubu Novosibírsk, porúčal. Jeho ďalšia zastávka bola v Česku, keď zakotvil v Pardubiciach. Zam sa mu už viac ,kde odchytal 28 zápasov a pripísal si 92,3% úspešnosť zásahov. V play-off odchytal ďalších 10 zápasov, v ktorých mal ešte o niečo lepšiu úspešnosť zásahov, konkrétne 92,6%. Podarí sa Julovi si tento pripísať svoj 1 štart na MS?

Martin Marinčin - Martin, ktorý pochádza z Košíc, zažil s určitosťou svoju najlepšiu sezónu v kariére. Za predvádzanie skvelých výkonov sa mu v Edmontone odvďačili pozvánkou do prvého tímu, kde sa udržal až do konca sezóny a stal sa jedným z obranných pilierov v tíme. Na to, že je to stále mladý obranca, hrával pomerne veľa času. Jeho čas strávený na ľade sa často pohyboval aj na úrovni viac ako 20 minút. Premiéru v reprezentačnom drese si odbil na februárových ZOH v Sochi, no premiéru na MS zažije až tentoraz v Minsku.

Vladimír Mihálik - Obranca, ktorý to mal asi najťažšie po zverejnení nominácie. Veľa ľudí ho skritizovalo, no ako on sám povedal, každý je strojcom svojho šťastia a nech si každý hovorí čo chce, pretože má právo na vlastný názor. Vladimír odohral poslednú sezónu v drese Slovanu Bratislava, kde v 38 zápasoch strelil 2 góly a pripísal si k nim aj 3 asistencie. Mal ale horšeiu štatistiku +/-, kde mal zápornú hodnotu -12. Vlado počas kariéry nastúpil aj na 15 zápasov NHL v drese Tampy Bay Lightnings, kde dokázal 3-krát prihrávať na gól spoluhráčov. V AHL ale odohral 270 zápasov s bilanciou 6 gólov a 52 asistencií. V Minsku sa zúčastní už na svojich tretích MS.

Martin Réway - Mladý hokejový talent, ktorý ohúril celé Slovensko. V tíme Gatineau Olympiques, ktorý hráva v poprednej juniorskej lige v zámorí, odohral počas sezóny 43 zápasov s bilanciou 20 gólov a 42 asistencií. Upútal už na predsézonnom kempe v Montréale, do prvého tímu sa avšak neprebojoval. Jeho výkony si všimol aj nás reprezentačný tréner, ktorý ho tak povolal do prípravy na nadchadzujúce MS a túto šancu Martin skvele využil. Prebojoval sa do záverečnej nominácie, keď si v 4 zápasov pripísal na svoje konto aj jednu asistenciu. Okrem toho ale ešte zaujal bitkou, keď porazil 39-ročného Lotyša. Ukázal tak, že sa o neho nikto nemusí báť a dokáže sám seba sa zastať.

Marek Hrivík - Prekvapenie z AHL. Aj takto písali média o príchode Hrivíka do reprezentačného tímu Vújtekovho výberu. Marek odohral v zámori túto sezónu 74 zápasov v drese Hartfordu Wolf Pack, ktorý je farmárskym tímom New Yorku Rangers. Mareka „jazdci“ pred play-off povolali do prvého tímu, na žiadosť slovenského realizačného tímu avšak vyhoveli a my sme sa mohli tešiť, čo nám Marek predvedie v reprezentačnom drese. Len 2 zápasy mu stačili na to, aby presvedčil trénera, že do tímu na MS patrí. Pripísal si 1 gól a 2 asistencie a môžeme preto aj povedať, že bude patriť k lídrom našej repre na MS v Minsku.

Marcel Haščák - Bývalý Popradčan, Košičan, ale už aj bývalý hráč Dinama Riga. Nie je to typický strelec či nahrávač, keď v 33 zápasoch KHL túto sezónu strelil 6 gólov a pridal k nim aj 7 asistencií, no svojou hrou dokáže upútať na oboch koncoch ihriskách a aj preto si ho tréner Vújtek vybral do záverečnej nominácie na MS. Bude to jeho tretia účasť na MS a čo je lepšie pre neho, nemusí riešiť otázky ohľadom zmluvy. Len pred pár dňami sa totiž dohodol na zmluve s Amurom Chabarovsk, kde si s určitosťou užije veľa cestovania. V príprave pred MS odohral za Slovensko 8 zápasov, v ktorých si pripísal 3 asistencie.

Tomáš Tatár - Tomáš, aj napriek tomu, že má stále len 23 rokov, bude patriť k lídrom nášho tímu. Posledná sezóna sa pre neho nezačala najlepšie, keď prvých 6 stretnutí NHL presedel iba na tribúne, potom sa ale chytil svojej šance a ukázal, čo je v ňom. Počas 73 zápasov strelil 19 gólov a prihral aj na 20 gólov. On sám sa vyjadril, že to môže byť z jeho strany ešte lepšie a tak teda uvidíme, čo nám tento mladý talentovaný útočník predvedie v ďalšej sezóne. Počas sezóny si odskočil aj do Sochi, kde odohral za Slovensko 4 zápasy a v nich si pripísal 1 gól a 1 asistenciu. Momentálne je bez zmluvy, avšak ukázal nám, že reprezentovať Slovensko je pre neho česť a na zmluvu sa vyhovárať nebude. Ako sám povedal, reprezentovať ti nikto nemôže zakázať.

Dávid Skokan - Dávid, ktorý už 2 rok pôsobí v českom klube Slavia Praha, sa prvý krát dostal do záverečnej nominácie na MS. V priebehu roka odohral za Slaviu 47 zápasov, v ktorých strelil 8 gólov a pridal k nim aj 10 asistencií. Počas kariéry odohral aj 108 zápasov v prestížnej QMJHL za tím Rimouski Océanic, no nikdy sa nedokázal prebojovať aspoň do AHL. Počas týchto 108 zápasov dokázal streliť 39 gólov a k nim pridal aj 57 asistencií. V príprave na svetový šampionát odohral 10 zápasov, v ktorých strelil 2 góly a pridal k nim aj 3 asistencie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia