Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavujeme vám krajinu zo zámoria : USA

Amerika je tradičným účastníkom MS a tak si niečo o nich povieme.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Americká reprezentácia je odjakživa účastníkom majstrovstiev sveta. V poradí piate Majstrovstvá sveta boli pre Američanov debutom na MS a aj celkom úspešným, pretože získali striebornú medailu. Celkovo z majstrovstiev nazbierali 10 medailí a naposledy boli majstrami sveta v roku 1960. Jediný bronz získali práve proti Slovensku na MS 2004. Tento zápas sme smolne prehrali 0:1 po samostatných nájazdoch.

Na zimných olympíjskych hrách získali 11 medailí a za toľko medailí sa nemusí hanbiť nikto. Na posledy získali striebro na ZOH 2010 vo Vancouvery po prehre z domácou Kanadou. Asi najpamätnejššie ZOH boli v roku 1980 kde poslali USA univerzitný tím ktorí porazil vo finále Ruskú mašinu 4:3. O tomto víťazstve sa hovorí ako o hokejovom zázraku.

Brankárska jednotka USA na MS bude skúsený 40 ročný Tim Thomas.

Najznámejšie meno pre slovákov je určite Paul Štastný, ktorý je syn slávneho Petra Šťastného. Otec chcel aby šiel reprezentovať Slovensko no musel by odohrať 2 sezóny v našej extralige a tak sa rozhodol reprezentovať USA.

Američania sú známy tým, že na začiatku turnaja sú nezohratý, ale samozrejme patria medzi tých čo si zahrajú štvrťfinále turnaja ale podľa mňa tam aj skončia.

Na záver 3 štatistiky :

Prvý medzinárodný zápas : USA 29:0 Švajčiarsko (rok 1920)

Najvyššia prehra : USA 2:17 Sovietsky Zväz (rok 1969)

Najvyššia výhra : USA 31:1 Taliansko (rok 1948)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Wikipédia,Vlastná tvorba

Diskusia