Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

EXKLUZÍVNY ROZHOVOR so sympatickou slečnou: Prezradila nám, aké je to byť dobrovoľníkom na zápasoch v Kodani

KODAŇ - Sympatická mladá slečna, pochádzajúca z Čiech nám v krátkom rozhovore pre náš portál Hokejový svet prezradila aké je to žiť v Kodani. Prezradila nám, že pracuje ako dobrovoľná pracovníčka a čo je jej úlohou.
Zdroj: 28445
Zdieľajte:

Na akom zápase majstrovstiev sveta ste boli a aké ste mali z neho pocity?

"Už som videla toľko zápasov, že už si ani presne nepamätám, kto hral. Samozrejme najviac ma vždy zaujímali zápasy Čechov a Slovákov."

Pozrite si aj

VIDEO Nádherný moment na MS: Takmer 11 - tisíc ľudí spieva dánsku hymnu

Zúčastnili ste sa ako divák alebo ako dobrovoľný pracovník v organizačnej činnosti na zápasoch?

"Na turnaji som ako dobrovoľník. Väčšinou mám za úlohu pripraviť na ľad všetko potrebné k ceremoniálu a vyhlásenie najlepších hráčov zápasu. Ďalej zdvihnúť zástavu víťazného tímu. Na toto všetko máme 20 sekúnd, keď v televízií bežia reklamy. Samozrejme najviac času trávime prípravou, ale vo zvyšnom čase (čo môžu byť aj dve tretiny) sa môžeme pozerať na hokej. Takže dalo by sa povedať, že som divák i dobrovoľník."

Prečítajte si aj

Hokejová nevraživosť bokom: FOTO zaľúbený párik poslal jasný odkaz celému svetu

Čo hovoríte na zápas Slovenska s Českom? Podľa Vás by bola remíza po 60. minútach riadneho hracieho času zaslúžená alebo si mali Slováci postrážiť vedenie až do konca?

"Som Češka, takže som celú dobu verila, že ešte zvládneme vyrovnať výsledok zápasu. Čo sa napokon aj podarilo. Po zápase som veľa počula, že sme mali zase šťastie a nič viacej. Samozrejme šťastie tam bolo, ale myslím si, že bolo zaslúžené. Niekoľkokrát sme boli blízko gólu a nakoniec to tam padlo 10 sekúnd pred koncom. V predĺžení sme hrali a víťazstvo sme si zaslúžili viacej. "

Ako ste prežívali infarktový záver zápasu? Čo hovoríte na českých a slovenských fanúšikov? Porovnajte ich.

"Záver zápasu bol priam šialený. Atmosféra sa nedala popísať. Kto nezažil, nevie posúdiť. Skákala som a kričala a moje slovenské kamarátky, s ktorými som prišla na zápas nechápali, čo v tých pár minútach stalo. Neverila som koľko slovenských a českých fanúšikov prišlo do Kodane. Už som si ani nepripadala, že som v Dánsku. Aréna bola skoro zaplnená a fanúšikovia vytvorili parádnu atmosféru, ktorú chválili aj organizátori. Pre mňa to bol jednoznačne najlepší zápas, aký som kedy videla."

Zverejnili ste na instagrame fotografiu seba a maskota. Ako ste sa k nemu dostali a ako hodnotíte jeho prácu na štadióne?

"S maskotom sa väčšinou stretávam tesne pred ceremoniálom, pretože on sa toho tiež zúčastňuje. Ja ho veľmi obdivujem pre jeho prácu, je skvelý, zabáva ľudí a vie to poriadne roztočiť. "

Na majstrovstvách sveta 2017 v Kolíne sa staral o pivo dobrovoľný pracovník, ktorý nabehal kilometre, aby neboli fanúšikovia počas zápasu smädní. Môžete nám prezradiť ako to fungovalo počas zápasu v Royal Aréne?

"Zatiaľ som si nevšimla, žeby niekto počas zápasu ponúkal pivá. Ľudia si chodia normálne kupovať do bufetových stánkov, keď dostanú chuť."

Prečítajte si aj

Fehérváry si sypal popol na hlavu: Už nikdy sa to nemôže opakovať!

Ako hodnotíte stravu a čo odporúčate fanúšikom si kúpiť pod zub v Royal Aréne?

"Ja ako dobrovoľník dostávam jedlo v kuchyni pre zamestnancov a môžeme si tiež urobiť desiatu v miestnosti pre dobrovoľníkov. O jedle pre fanúšikov žiaľ veľa neviem."

Ako sa Vám pozdáva život v Kodani? Prezraďte nám prečo sa oplatí v tejto krajine žiť?

"Kodaň mám rada, je tu veľa možností na rôzne aktivity, či už pre turistov alebo miestnych obyvateľov. Páči sa mi ako si Dáni zakladajú na životnom štýle a taktiež životnom prostredí. Preto je v tomto meste obľúbená jazda na bicykli. Je tu aj super vzdelávací program, kde sa kombinuje teória s praxou tým, že školy priamo spolupracujú s mnohými firmami. "

Prečítajte si aj

FOTKY nádherných Sloveniek z Dánska: Dievčatá poslali dojemný odkaz celému Slovensku!

Ak sa Vás môžeme spýtať, akej pracovnej prípadne študijnej činnosti sa venujete?

"Tento rok veľa cestujem a pracujem v rôznych krajinách. Robotu nemám stálu, ale minulý rok som dokončila vysokú školu priamo tu v Kodani. Tento rok by som sa chcela znova vrátiť na školu."

Čo by ste fanúšikom odporučili, aby v tomto meste určite navštívili?

"Ja osobne mám veľmi rada Christianshavn, Amager Strand. Tivoli je taktiež super zážitok. Oplatí sa vidieť aj Canal tour."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: HokejovýSvet.sk/Peter Koropecký

Diskusia

Podobné články