Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO MS 18 Semifinále bez Slovenska: Mladíci dostali poriadnu lekciu z efektivity

MAGNITOGORSK - Na slovenských mladíkov čakala ďalšia veľká výzva. V štvrťfinále nastúpili proti Švédom.
Zdroj: 28187
Zdieľajte:

Slováci od úvodu čelili systematickému tlaku Švédov, ktorí mali výraznú technickú a korčuliarsku prevahu. Akcie súpera však končili na pozornom brankárovi Vyletelkovi, ktorý v prvej tretine vyriešil niekoľko spletitých situácií. Raz ho však súper prekonal, v 6. minúte Nässénovu strelu ešte vyrazil, ale na dorážku Westfälta už nemal nárok. Slováci sa po inkasovanom góle osmelili, v presilovke si vytvorili zaujímavé strelecké pozície, po jej skončení mal obrovskú možnosť na vyrovnanie Paulíny, no brankár Lindbom výborne zasiahol. Inak však dominovali severania, sľubné šance nevyužili Fagemo či Grewe.

Prečítajte si aj

Reprezentáciu opúšťajú tri mená: Čierny Peter zostal v rukách týchto hráčov

V druhej tretine sa obraz hry nemenil. Severania stále držali viac puk a snažili sa tvoriť hru, Čachovi zverenci sa spoliehali na brejky. V 24. min. mali sľubnú šancu, Lindbom vyrazil strelu Česánka iba pred Čederleho, ktorý však z uhla pálil iba do švédskeho brankára a následne sa ťažko zbieral z ľadu po tvrdom náraze na zadný mantinel. V polovici duelu Švédi zvýšili svoj náskok pri vylúčení Čajkoviča, Pašič skryl svoju strelu za obrancu a Vyletelka tak nič nevidel. Brankár SR si potom napravil chuť po dvoch zákrokoch proti Fagemovi, potom podržal svoj tím aj pri veľkej šanci Gustafssona. V 35. min favorit využil aj svoju druhú presilovku, keď po akcii Berggrena Gustafsson zakončil do odkrytej bránky - 3:0. Slováci sa dočkali v 38. minúte pri dvojnásobnej početnej výhode, Dlugoš delovkou od modrej prestrelil všetko, čo mu stále v ceste. Následne bol blízko kontaktného gólu Sojka, no zo sľubnej pozície netrafil odkrytú bránku. Švédi okamžite trestali, trojgólový náskok im prinavrátil Berggren.

Severania v tretej časti neumožnili už Slovákom dostať sa do hry. Po zaváhaní Dlugoša na útočnej modrej zakončil Wernblom svoj únik presne medzi Vyletelkove betóny a Švédi viedli 5:1. Ďalšie strelecké príležitosti nepremenili na gól Gustafsson a po chybe slovenskej defentívy ani Fagemo. Favorit si zápas v závere užíval, výsledok spečatil po individuálnej akcii Berggren, ktorý vyškolil Dlugoša.

Švédsko "18" - Slovensko "18" 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)

Góly: 5. Westfält (Ginning, Nässén), 29. Pašić, 34. D. Gustafsson, 39. Berggren (Pašić), 45. Wernblom, 58. Berggren J. - 37. Dlugoš

Rozhodovali: Naumov (Rus.), Zrnič (Slovin.) – Kovacs (Švaj.), Pardatscher (Tal.), vylúčení: 4:3, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 4460 divákov.

Švédsko: Lindbom (Eliasson) – A. Boqvist, Ginning, Björnfot, Lundkvist, Johansson, Andersson, Granberg – D. Gustafsson, Berggren, Pašić – Lilja, Fagemo, Olofsson – Bäck, Hoglander, Wernblom – Grewe, Nässén, Westfält – Jakobsson.

Slovensko: Vyletelka (Hlavaj) – Dlugoš, Turan, Ilenčík, Kňažko, Zekucia, Bučko, Česánek, Huděc – Sojka, Džugan, Mrázik – Okuliar, Kováčik, Čajkovič – Ferenyi, Paulíny, Tkáč – Sarvaš, Zůbek, Čederle.

Traja najlepší hráči Slovenska

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články