Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavenie jednotlivých hráčov pred MS - druhá časť

Tak, ako sme Vám včera predstavili prvých 8 hráčov, ktorí sa zúčastnia záverečného turnaja v Minsku, tak aj dnes Vám predstavíme ďalších 8 hráčov. Poďme sa teda pozrieť, kto to bude.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ivan Švarný - Ivan odohral posledný rok svoju sezónu v netradičnej krajine. Bolo ňou Chorvátsko, kde si zahral za miestny klub Medveščak Záhreb, ktorý bol nováčikom v KHL. Ivan odohral počas sezóny 53 zápasov, v ktorých si pripísal 2 góly a 5 asistencií. V klube boli s ním spokojný, no on sa rozhodol opäť vymeniť klub. Stihol už totiž podpísať zmluvu s Dinamom Minsk, kam s ním smeruje aj jeho spoluhráč Jonathan Cheechoo. Ako junior v minulosti hrával aj v Amerike, no azda najhoršiu sezónu prežil v roku 2003/04, kedy počas sezóny nazbieral až -39 bodov. Za reprezentáciu nastúpil na MS už 2-krát ako väčšina spoluhráčov a tento rok si pripíše svoju tretiu účasť na MS.

Ján Brejčák - Tento obranca strávil svoju poslednú sezónu v tíme Slovanu Bratislava, kde stihol ale odohrať len 20 zápasov. V nich si pripísal na svoje konto len 2 asistencie, ale aj to mu stačilo na to, aby ho po sezóne povolal tréner Vújtek do prípravného kempu na MS. V príprave nastúpil na 6 zápasov, v ktorých strelil 1 gól. Aj on sa dostal do záverečnej nominácie na MS a zažije tak premiéru na Majstrovstvách svetach.

Tomáš Marcinko - Ďalši Košický hráč, ktorý má pri svojom mene jednu zaujímavosť. Tak ako Marinčin, tak isto aj Tomáš nastúpili skôr na olympiádu ako na Majstrovstvá sveta, čo je niekedy ozaj zvláštne. Na ZOH ale neodohral celkovo ani 1 zápas, keď sa hneď v úvodnom zápase zranil a musel odletieť domov. Sezóna bola ale pre neho úspešná, keďže získal s tímom HC Košice titul a on celkovo odohral 44 zápasov, v ktorých strelil 10 gólov a pridal k nim aj 18 asistencií. Na MS by mal patriť k tým skúsenejším hráčom, ktorý kolektív poženú vpred, uvidíme teda, či to tak aj bude.

Michel Miklík - Michel odohral svoje posledné 2 sezóny v tíme Slovanu Bratislava, kde patril k najproduktívnejším hráčom tímu. V poslednej sezóne odohral za Slovan 54 zápasov, v ktorých strelil 14 gólov a pripísal si na svoje konto aj 18 asistencií. Bol členom tímu, ktorý sa zúčastnil vo februári na ZOH, v štyroch zápasoch si ale nepripísal ani jeden bod. Od novej sezóny už ale nebude hájiť belasé farby, sťahuje sa totiž do najvzdialenejšieho mesta, Chabarovsk, kde bude hrávať za miestny klub Amur.

Richard Pánik - Richard, ktorý sa posledné 2 sezóny uchytil už v tíme Tampy Bay, bude patriť k hráčom, od ktorých sa niečo bude očakávať. Bude to pre neho druhá účasť na MS, keď tú prvú si pripísal v roku 2010 v Nemecku. Rišo odohral počas sezóny za Tampu 50 zápasov, v ktorých strelil 3 góly a pridal k nim aj 10 asistencií. Vo februári bol taktiež členom tímu na ZOH, v štyroch zápasoch si ale ani on nedokázal pripísať čo i len jeden bod pod piatimi kruhmi. Uvidíme, čo nám teda Rišo ukáže počas MS v Minsku.

Ladislav Nagy - Laco bude bez pochýb jeden z najskúsenejších hráčov na MS. Sezónu začal v drese Košíc, po 22 zápasoch (9+14) sa ale upísal fínskemu Jokeritu, ktorý bude od novej sezóny hrávať v KHL. Vo fínskej lige sa vôbec nestratil, ba patril k najlepším hráčom, V priebehu 34 zápasoch stihol 12 krát napnúť sieť súperovho brankára a k tomu prihrával ešte na ďalších 20 gólov spoluhráčov. Laco má za sebou pestrú kariéru, keď dokonca v NHL nastúpil na 435 zápasov, odkiaľ odišiel s bilanciou 115 gólov a 196 asistencií. Nikdy sa ale nezúčastnil Olympijských hier, čo by si určite rád vynahradil, aj keď času už veľa neostáva.

Marek Viedenský - Jeden z ďalších mladých hráčov, ktorý prišli do tímu tesne pred MS ako veľká neznáma. Aj on sa však ukázal vo výbornom svetle a tak ho tréner Vújtek pozval na záverečný turnaj do Minska. Sezónu odohral vo farmárskom tíme San Jose, v tíme Worcester Sharks, kde odohral 54 zápasov, v ktorých strelil 6 gólov a prihral na 17 gólov spoluhráčom. Počas prípravy na MS stihol odohrať len2 zápasy, v nich však stihol streliť svoj premiérový reprezentačný gól a pridal k nim navyše aj jednu asistenciu. Jeho výkony zaujali trénera natoľko, že aj s ním počíta v tíme na blížiace sa MS.

Jaroslav Janus - Jaro pôsobil dlhé roky v zámorí, dokonca aj na farme Tampy Bay, avšak nikdy sa nedokázal prebojovať do prvého tímu a nastúpiť na zápas NHL. Svoje posledné 2 sezóny strávil v Bratislave, kde v KHL odchytal 88 zápasov. Jeho prvá sezóna bola pre neho vynikajúca, keď mal až 92,8% úspešnosť zásahov. Nie len klub, ale aj jeho tento rok zastihla kríza a tak si v tejto sezóne zhoršil štatistiky. Jeho úspešnosť zásahov bola 89,8%. Avšak, za góly nemohol, často držal tím nad vodou a aj preto sa dostal do záverečnej nominácie na MS. Svoju premiéru na MS si odbil minulý rok, kedy odchytal 2 zápasy, s priemerom 3 inkasovaných gólov na zápas a 87,5% úspešnosťou zásahov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Vlastná tvorba, eliteprospects.com

Diskusia