Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nominácia proti Lotyšom kompletná: Do hry zasiahne aj skúsený obranca

POPRAD - Slovenskí hokejoví reprezentanti odohrajú v závere týždňa dva zápasy proti Lotyšsku v rámci Euro hockey challenge.
Zdroj: 28006
Zdieľajte:

V Michalovciach a v Poprade sa pokúsia nadviazať na nedávne úspešné výsledky proti Nemecku, keď vyhrali 2:1 po sn a 4:1. Stretnutia na východe republiky budú mať špeciálnu príchuť pre viacerých hráčov, ktorí sa predstavia v známom prostredí.

Prečítajte si aj

Český klub opustili dvaja slovenskí hráči: Opora reprezentácie zostáva

Do hry už zasiahne aj obranca Adam Jánošík, ktorý počas uplynulého cyklu trénoval s tímom, ale proti Nemcom nenastúpil. Rodák zo Spišskej Novej Vsi uvítal, že sa zápasy budú konať na východe Slovenska. "Je to na východe, je to naše. Som za to veľmi rád. Som už pripravený hrať zápasy a teším sa na ne. Verím, že nadviažeme na výkony i výsledky zo zápasov proti Nemecku," poznamenal.

Nemenej špeciálnu príchuť bude mať najmä druhý zápas pre trojicu útočníkov Dávida Buca, Patrika Svitanu a Davida Bondru. V sezóne 2017/2018 spoločne pôsobili práve v HK Poprad. "Bude zaujímavé hrať doma. Počas sezóny sme spolu nehrávali, no v zápasoch proti Nemecku nám to celkom išlo a dúfam, že nám to tak pôjde aj naďalej," poznamenal Dávid Buc.

Na podporu v hľadisku sa bude môcť spoľahnúť aj Dávid Bondra, ktorého bude sledovať aj jeho slávny otec Peter. "Otec prišiel z Ameriky a na zápase bude celá rodina. Dve sezóny som odohral za Poprad, no teraz budem hrať v Poprade za reprezentáciu. Je to pre mňa niečo výnimočné," poznamenal Bondra.

Po Švédsku a Nemecku čaká na Slovákov ďalší súper z inej hokejovej školy. Uvedomuje si to aj tréner Craig Ramsay. "Bude to zase niečo iné. Lotyši majú svoje silné stránky a určite sa budú spoliehať aj na zohranosť hráčov, najmä z Dinama Riga. Nič ľahké nás nečaká, no verím, že potešíme svojich fanúšikov."

Reprezentanti uzavrú zápasom s Lotyšskom ďalší blok prípravy na svetový šampionát. Na budúci týždeň ich čakajú ďalšie spoločné tréningy, po ktorých budú nasledovať zápasy s Francúzskom v Nitre a v Piešťanoch.

Nominácia SR na prípravné zápasy s Lotyšskom:

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio), Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ.), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové)

Obrancovia: Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové), Mário Grman, Juraj Valach (obaja Piráti Chomutov), Peter Trška (HC Vitkovice), Andrej Sekera (Edmonton Oilers)

Útočníci: Martin Bakoš (HC Bílí Tygři Liberec), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha), Michel Miklík, Ladislav Nagy, Marek Hovorka (všetci HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články