Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Obrovská pocta pre slovenského reprezentanta: Je to veľká osobnosť i veľký hráč

POPRAD - Hokejisti Slovenska odštartovali reprezentačným zrazom v Poprade ďalšiu fázu prípravy na majstrovstvá sveta v Dánsku už s prvou posilou z NHL.
Zdroj: 28006
Zdieľajte:

Okrem Andreja Sekeru obranné rady vystužil aj Dominik Graňák. Reprezentantov čakajú tri dni tréningov, po ktorých sa v Michalovciach a Poprade stretnú s Lotyšskom.

Prečítajte si aj

VIDEO hororového faulu: Nechutný zákrok vyšetruje polícia

Mesto pod Tatrami je pomerne časté dejisko reprezentačných zrazov, no pre trénera Craiga Ramsayho to je prvý kontakt s Popradom. "Predtým som v Poprade nebol, no teraz vidím, že je to pekné miesto. Verím, že nás príde povzbudiť veľa divákov. Proti Lotyšsku to budú náročné zápasy, na ktoré sa v najbližších dňoch dôkladne pripravíme," poznamenal. Reprezentanti sa v Nemecku rehabilitovali za výrazné prehry vo Švédsku a proti strieborným medailistom zo ZOH v Pjongčangu uhrali cenné víťazstvá 2:1 po sam. nájazdoch a 4:1. "Teší nás, že v Nemecku sme predviedli zlepšený výkon v ofenzíve a na to chceme nadviazať aj ďalej," zdôraznil Ramsay.

Oproti zápasom s Nemeckom už v tíme nefigurujú obrancovia Martin Gernát a Richard Stehlík a ani útočník Tomáš Mikúš. K tímu sa však pripojili obrancovia Dominik Graňák a Andrej Sekera a do zápasov zasiahne aj Adam Jánošík, ktorý sa s tímom pripravoval aj počas predošlého cyklu. Očakáva sa, že najmä prítomnosť Andreja Sekeru, ako prvej posily z NHL, dodá na sile i sebavedomí mužstva. "Je to veľká osobnosť i veľký hráč. Cítim, že je rád, že je tu a takisto sme radi aj my. Má veľa skúseností, je to prirodzený líder. Najdôležitejšie však bude, ako sa on sám bude cítiť," uviedol Ramsay.

Sekerov postoj k reprezentácii pozitívne prekvapil hokejovú verejnosť. Po sezóne, v ktorej ho zranenie kolena pripravilo o väčšinu zápasov základnej časti NHL, by bolo akceptovateľné negatívne stanovisko, no skúsený zadák túži po siedmej účasti na svetovom šampionáte. "Vždy som bol rozhodnutý reprezentovať v prípade, že sa mi skončí klubová sezóna a budem zdravotne v poriadku. Problémy s kolenom mám však stále, takže uvidíme, ako to bude v najbližších dňoch vyzerať. V klube mi povedali, že je to na mne," prezradil obranca Edmontonu Oilers. Zatiaľ posledné reprezentačné štarty si pripísal na MS v Rusku v roku 2016, odvtedy sa na medzinárodnej scéne predstavil vo Výbere Európy na Svetovom pohári. Na ZOH v Pjongčangu ako hráč NHL nemohol štartovať, preto až teraz prvýkrát nastúpi pod vedením Craiga Ramseyho. "Je to kanadský tréner, ktorý preferuje svoj štýl. Chalani pod ním veľakrát predvádzali dobré výkony i výsledky, takže sám som zvedavý ako to bude vyzerať," poznamenal.

Skúsený zadák má za sebou menej vydarenú sezónu. Pre zdravotné problémy v nej odohral iba 36 zápasov, v ktorých získal iba 8 bodov za asistencie a aj 15 záporných bodov v hodnotení +/-. "Sezóna? Strašidelná. Mal som zranenie, potom som naháňal rozbehnutý vlak. Ku koncu sezóny som sa už cítil lepšie a lepšie, ale, žiaľ, nespravili sme play off. Od nášho tímu boli veľké očakávania, no nepodarilo sa nám splniť ich," dodal Andrej Sekera.

Nominácia SR na tréningový kemp v Poprade a prípravné zápasy s Lotyšskom:

brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio), Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ.), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové)

obrancovia: Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové), Mário Grman, Juraj Valach (obaja Piráti Chomutov), Peter Trška (HC Vitkovice), Andrej Sekera (Edmonton Oilers)

útočníci: Martin Bakoš (HC Bílí Tygři Liberec), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Matúš Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha), Michel Miklík, Ladislav Nagy, Marek Hovorka (všetci HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články