Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Český tréner po MS končí: Bude trénovať absolútnu špičku ruského hokeja

PRAHA - Josef Jandač skončí po májových MS v Dánsku na poste trénera českej hokejovej reprezentácie.
Zdroj: 28001
Zdieľajte:

Od budúcej sezóny sa vráti do KHL, kde povedie ruský tím Metallurg Magnitogorsk. Informoval o tom portál idnes.cz. Jandač v Magnitogorsku nahradí Viktora Kozlova. V tejto sezóne skončil klub v druhom kole play off po prehre v sérii s Ak Bars Kazaň. V KHL už Jandač pôsobil pred šiestimi rokmi, keď stál na striedačke už zaniknutého klubu HC Lev Praha.

Prečítajte si aj

Radikálne zmeny vo Zvolene: Kormidlo prevzal nový tréner

Českú reprezentáciu viedol ako hlavný tréner dve sezóny a zatiaľ s ňou nezískal žiadny cenný kov. Na SP 2016 skončil jeho tím v skupine, na MS 2017 vypadol vo štvrťfinále a na ZOH 2018 prehral v dueli o bronz s Kanadou. V Dánsku chce s omladeným kádrom zabojovať o medaily. "Pôsobenie pri národnom mužstve je pre mňa obrovskou cťou a svoju misiu na reprezentačnej striedačke chcem pochopitelne uzavrieť s čo najlepším výsledkom," povedal Jandač.

"Metallurg patrí k absolútnej špičke ruského hokeja a má každoročne iba tie najvyššie ambície. Teší nás, že sme vďaka našim výborným kontaktom a znalosti prostredia v Rusku pomohli k dohode a spokojnosti oboch strán," uviedol na margo angažovania Jandača do Magnitogorsku hokejový agent Robert Spálenka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články