Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šatan prezradil mená ďalších posíl: K reprezentácii sa pripoja títo hráči

DRÁŽĎANY - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili vo svojom štvrtom zápase záverečnej prípravy na majstrovstvá sveta v nedeľu v Drážďanoch nad domácim Nemeckom 4:1.
Zdroj: 27847
Zdieľajte:

Zverenci trénera Craiga Ramsayho prehrávali už v 2. minúte po zásahu Marcela Müllera, no v ďalšom priebehu boli lepší a duel otočili vo svoj prospech. Na 1:1 vyrovnal v 14. minúte Eduard Šimun, pre ktorého to bol prvý gól v národnom drese. Slovákov poslal v 30. minúte do vedenia Michal Čajkovský a v úvode 3. časti upravil na 3:1 Ladislav Nagy. Skóre spečatil do prázdnej bránky Matej Paulovič.

Prečítajte si aj

VIDEO Parádny obrat Vegas aj bez Tatara: Nováčik krôčik od postupu!

Slovenskí hokejisti si tak vylepšili vzájomnú bilanciu s Nemeckom, keď z 56 duelov vyhrali 31, jeden remizovali a 24 prehrali so skóre 142:128. Na budúci týždeň ich čaká domáci dvojzápas s Lotyšskom v Michalovciach a Poprade.

Pre zranenie nemohli do nedeľňajšieho zápasu zasiahnuť obranca Juraj Valach a útočník Tomáš Mikúš.

V najbližších dňoch by sa mali k reprezentácii pripojiť obrancovia Dominik Graňák a Adam Jánošík. "Ešte čakáme na správy ohľadom zdravotného stavu Petra Čerešňáka. To sú také tri mená, nad ktorými uvažujeme, zajtra budeme múdrejší," povedal generálny manažér Miroslav Šatan.

hlasy po zápase (zdroj: SZĽH):

Craig Ramsay, tréner SR: "Začali sme robiť veľa vecí, ktoré musíme robiť ako tím. Musíme si však uvedomiť, že toto nebol najlepší výber Nemecka, no aj tak hrali naplno. Veľmi ma potešila hra v útočnom pásme, držali sme puk na našich hokejkách, dobre sme korčuľovali, strieľali a obrancovia sa zapájali do prečíslení. Z jedného takého dal Čajkovský gól a mali sme viacero takých šancí. Hra s pukom bola dobrá, no musíme byť silnejší bez neho. V závere sme mali pár zbytočných vylúčení, ale celkovo som spokojný s tým, ako sme hrali. Dobre chytali aj brankári."

Ladislav Nagy, kapitán a strelec tretieho gólu SR: "Myslím si, že to bol dobrý zápas a kontrolovali sme hru. Celých 60 minút sme boli lepší a mohli sme zvíťaziť aj vyšším rozdielom. Plnili sme, čo sme si povedali a bolo to lepšie ako minulý týždeň, keď sme dostali výprask od Švédov. Trénujeme, aby sme to dali rýchlo na bekov, oni to nahadzovali na bránku a aby padli nejaké góly z dorážok."

Michal Čajkovský, obranca a strelec druhého gólu SR: "Bol to dobrý zápas, boli sme lepší. Musíme si dávať pozor na vylúčenia. Pri tom góle som dostal krásnu nahrávku a ja som to už len musel trafiť."

Eduard Šimun, útočník SR, ktorý strelil prvý gól v národnom tíme: "Bol to ťažký zápas, Nemci hrajú dobrý hokej. Pre mňa sú to samozrejme cenné skúsenosti, ja som medzinárodný hokej na seniorskej úrovni ešte nehral a tak ma každý zápas posúva ďalej. Som za to vďačný trénerom."

Miroslav Šatan, generálny manažér SR: "Myslím si, že v našej hre bolo veľa pozitívnych vecí. Na budúci týždeň nám zase prichádzajú noví hráči a budeme musieť urobiť nejaké zmeny. Dnes nám to rozhodovanie svojimi výkonmi sťažili viacerí hráči. Mal by sa k nám pripojiť Graňák a Jánošík, čakáme na správy ohľadom zdravotného stavu Čerešňáka. To sú také tri mená, nad ktorými uvažujeme, zajtra budeme múdrejší."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články