Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP Šatan už patrí k legendám: Toto sú najkrajšie momenty v jeho kariére

BRATISLAVA - V ére samostatného Slovenska nemá náš hokej úspešnejšieho hráča. V zbierke Miroslava Šatana sú všetky štyri medaily z majstrovstiev sveta i prsteň za víťazstvo v Stanleyho poháre.
Zdroj: 27810
Zdieľajte:

Šatan je odchovancom topoľčianskeho hokeja a profikariéru rozbehol v Dukle Trenčín, dôležitú časť svojej úspešnej klubovej kariéry však spojil so Slovanom.

Prečítajte si aj

FOTO Recept na víťazstvo je jednoduchý, Kytnár: Ak toto dodržíme, sme vo finále

Bývalý útočník sa prvýkrát v "belasom" drese predstavil v sezóne 2003/2004, keď sa v úvode ročníka NHL nevedel dohodnúť s Buffalom na novej zmluve. Trvalejšie sa v Slovane predstavil počas výlukového ročníka 2004/2005, keď pomohol tímu k zisku majstrovského titulu. Neskôr v Bratislave pôsobil krátko v sezóne 2010/2011, druhý titul so Slovanom vybojoval ako kapitán v poslednom extraligovom ročníku 2011/2012. Šatan za bratislavský klub nastupoval aj počas prvých dvoch sezón v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige, pričom v prvej dokázal s mužstvom postúpiť do play off.

Veľkú stopu zanechal Šatan aj v NHL, v ktorej celkovo odohral 1136 zápasov so ziskom 789 bodov. Vyvrcholením jeho zámorskej kariéry bol zisk Stanleyho pohára s Pittsburghom Penguins na jar 2009. Šatan patril medzi hlavných ťahúňov reprezentácie, je držiteľom všetkých štyroch slovenských medailí z MS, reprezentoval aj na štyroch ZOH.

Najkrajšie momenty v jeho kariére v tomto novom videu

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, hokejovysvet.sk, Branislav Kysucký

Diskusia

Podobné články