Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan prišiel s viacerými novinkami: TOTO sa stalo prvý raz v histórii klubu!

BRATISLAVA - HC Slovan Bratislava chce od budúcej sezóny v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) dôstojnejšie reprezentovať slovenský hokej. Pomôcť by k tomu mal nový generálny partner a vyrovnaný rozpočet.
Zdroj: 27781
Zdieľajte:

Na fanúšikov i klub čaká niekoľko noviniek, tá podstatná sa týka financií. "Všetky veci, ktoré sme čakali, ešte nemáme doriešené, ale sú vo finálnej fáze. Máme po prvý raz podpísanú zmluvu s generálnym partnerom na ďalšiu sezónu, čo je veľmi pozitívna správa pre nás aj pre fanúšikov. Máme pripravený aj schválený rozpočet na sezónu a po prvý raz v histórii klubu je vyrovnaný. Znamená to, že neplánuje generovať ďalšie straty a dlhy," povedal pre TASR generálny manažér Slovana Patrik Ziman a dodal: "Veľmi podstatné a dôležité je, akým spôsobom budeme sanovať dlhy z uplynulých rokov. To je ešte vec, ktorej sa musíme venovať a v priebehu budúceho týždňa by som mal mať viac informácií."

Prečítajte si aj

VIDEO Skvelé správy z Bostonu: Zdeno Chára podpísal novú zmluvu

V stredu Rada riaditeľov nadnárodnej ligy rozhodla o vylúčení Lady Togliatti a Jugry Chanty-Mansijsk. Vo zverejnenom rebríčku obsadil Slovan Bratislava 21. miesto. "My sme približne s takýmto umiestnením počítali. Samozrejme, nás to teší, pretože sa považujeme za súčasť KHL a vníma to tak jedna i druhá strana," uviedol Ziman.

Vedenie KHL ďalej informovalo, že ročník 2018/2019 odštartuje v sobotu 1. septembra. Kalendár s rozpisom základnej časti zverejní vedenie súťaže najneskôr 15. júna. V novom ročníku by sa mal takisto zvýšiť počet zápasov, každý tím by mal odohrať minimálne 60 stretnutí v základnej časti, čo znamená aspoň o štyri viac ako v práve sa končiacej sezóne. Viac zápasov medzi sebou odohrajú tímy z rovnakej divízie, respektíve konferencie.

"Informácia, ako budú zápasy vyzerať, ešte nie je k dispozícii, musíme si počkať na oficiálny kalendár. My ho predtým dostaneme neoficiálne a môžu prebehnúť nejaké interné rokovania. Túto zmenu však vnímame pozitívne, pretože preháňať športovcov cez niekoľko časových pásiem je hlúposť. My sme vlani prvý takýto výjazd ešte vedeli zvládnuť, lebo sme do Vladivostoku prišli o niekoľko hodín vopred a nastúpili sme bez príznakov jetlagu, ale druhý výjazd si už vyžiadal svoju daň. Rovnako na to doplatili aj hráči Kchun-lunu u nás. Neprospieva to fanúšikom ani výsledkom a bola len otázka času a stratégie, ako to prerobiť," dodal Ziman, ktorý predpokladá, že Slovan bude vďaka zmene hostiť viac zaujímavých a atraktívnych zápasov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články