Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Ekman-Larsson sa zaradil medzi legendárnu smotánku Švédov v NHL, na dosah má aj klubový rekord

NEW YORK - Slovenský hokejista Richard Pánik prispel jedným gólom k víťazstvu Arizony nad Calgary (5:2) v nočnom súboji zámorskej NHL. Pre 27-ročného útočníka to bol deviaty presný zásah v prebiehajúcej sezóne, tretí v drese "kojotov" od januárovej výmeny zo Chicaga Blackhawks.
Zdroj: 27740
Zdieľajte:

Pánik v 26. minúte otvoril skóre stretnutia, keď po výstavnom krížnom pase od Claytona Kellera strelou z prvej presne namieril do odkrytej časti bránky. Slovenský krídelník odohral vyše 16 a pol minúty, pripísal si dva plusové body, jednu strelu, štyri bodyčeky a menší trest za hrubosť.

Prečítajte si aj

VIDEO Úžasný debut Donata v NHL: Strelil gól, získal tri body a prekonal legendárneho otca!

Tromi bodmi sa na triumfe podieľal Max Domi (2+1), domáci obranca Oliver Ekman-Larsson strelil dva góly vrátane víťazného. Dvadsaťšesťročný bek prekonal hranicu 100 presných zásahov v profilige, stal sa šiestym švédskym obrancom v histórii NHL, ktorý pokoril túto métu. Pred ním sa to podarilo Nicklasovi Lidströmovi (264), Börje Salmingovi (150), Fredrikovi Olaussonovi (147), Erikovi Karlssonovi (125) a Calle Johanssonovi (119). "Znamená to, že na tom ľade asi robím niečo dobre a že som mal možnosť nastupovať so skvelými hráčmi, ktorí mi pomohli rozširovať moju gólovú zbierku," vyznal sa Ekman-Larsson, ktorý má aktuálne na konte 101 presných zásahov. Už len sedem mu tak chýba k dosiahnutiu klubového rekordu v počte gólov obrancu, ten zatiaľ drží Teppo Numminen (108).

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články