Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice prehrali aj druhý zápas v CHL

Hokejisti HC Košice prehrali vo svojom druhom vystúpení v Lige majstrov (CHL) na domácom ľade s fínskym tímom Kärpät Oulu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

O jediný gól HC sa v 11. minúte postaral Marek Zagrapan. Slovenský majster sa v ďalšom zápase CHL predstaví 4. septembra na ľade českého extraligistu z Liberca.

HC Košice - Kärpät Oulu 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Góly: 11. Zagrapan (Bartánus, Drgoň) - 4. Davis (Kukkonen, Deschamps), 11. Keränen (Vallin, Manninen). Rozhodovali: Edqvist (Švéd.), J. Konc – M. Korba, Smrek (všetci SR), vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 6104 divákov.

Zostavy:

HC Košice: Melicherčík - Černák, Phillip, Cebák, Jánošík, Drgoň, Klouček, Štrbák - Spilar, Bartoš, Jenčík - Lapšanský, Zagrapan, Bartánus - Kolena, Češík, Bicek - Hrnka, Chovan, Stupka

Kärpät Oulu: Karhunen - Masuhr, Kukkonen, Spang, Glenn, Niemelä, Vallin, Eminger - Davis, Deschamps, Pyörälä - Huml, Komulainen, Aho - Donskoi, Kemppainen, Junttila - Keränen, Manninen, Alikoski

Hostia začali nebojácne a od prvých sekúnd sa hralo viac pred košickou bránkou. Fíni síce svoju prvú presilovku nevyužili, no už v 4. minúte sa dostali do vedenia. Obranca Kukkonen posunul v útočnom pásme puk Davisovi, ktorý strelou bez prípravy otvoril skóre. Fínsky tím mal naďalšj viac z hry, Melicherčík však vyriešil viacero zložitých situácií okolo svojej bránky. V 11. minúte vyšla Košičanom prvá vážnejšia akcia. Po Drgoňovej strele sa okolo Karhunenovej bránky najlepšie zorientoval Zagrapan a zblízka vyrovnal - 1:1. Radosť Košičanov však netrvala dlho. Už o 23 sekúnd Melicherčík nestihol zareagovať na strelu Keränena od modrej čiary a fínsky tím opäť viedol. Aktivita hráčov Kärpätu neutíchala a do konca prvej tretiny ešte Melicherčíka zamestnali nebezpečné pokusy Humla aj Junttilu.

Hráči slovenského majstra od úvodu druhej časti zlepšili pohyb a odmenou im bola početná výhoda v 22. minúte. Najväčšiu šancu mal v nej obranca Štrbák, po ktorého strele mal brankár Karhunen aj šťastie. V 27. minúte pohrozil domácim Komulainen a pri šanci Ahoa pomohol Melicherčíkovi obranca Klouček. Košičania mohli vyrovnať v 32. minúte, ale Bartošova pohotová strela z otočky minula bránku. O dve minúty na to sa Huml ocitol sám pred Melicherčíkom, no svoju príležitosť zmaril. Košičania mali veľkú príležitosť aj v 36. minúte, debutant v košickom drese Lapšanský však v ťažkej pozícii netrafil odkrytú bránku. Košičania boli v druhej časti strelecky aktívni a zatiaľ čo po prvej tretine bol pomer striel 3:13 v ich neprospech, po druhej časti už bolo 22:21.

V 45. minúte mal veľkú šancu najskôr Pyörälä a pár sekúnd po ňom aj Deschamps, ktorý netrafil odkrytú bránku. V polovici tretej tretiny sa do dobrej pozície dostal Hrnka, Karhunen však zmaril aj jeho príležitosť. Košičanov hnala vpred aj výborná kulisa, no ich ofenzívne snahy končili na fínskom brankárovi. Slovenský tím skúsil v záverečnej minúte hru so šiestimi hráčmi, ale bez úspechu. Košičania sú tak po dvoch odohraných zápasoch v A-skupine Ligy majstrov naďalej bez bodu.

hlasy po zápase:

Anton Tomko, tréner Košíc: "Hrali sme s veľmi silným mužstvom. Kärpät Oulu považujem za jedno z najlepších mužstiev v európskych ligách. Zápas sme začali vylúčením, čo nás trochu pribrzdilo. V prvej tretine sme boli až príliš opatrní. Vo vlastnej tretine sme boli málo agresívni a tým sme súperovi dovolili kombinačnú hru. Inkasovaný gól na 1:2 nás pribrzdil v snahe o ofenzívny hokej. V druhej tretine sme mali lepší pohyb, vypracovali sme si viacero šancí. Zlyhávala nám však koncovka, na čom mal podiel aj výborný brankár hostí. Aj v tretej tretine sme sa snažili o vyrovnanie, žiaľ, nepodarilo sa nám to. V druhej a tretej tretine chlapci ukázali, že zápas nezabalili a hrali na maximum až do konca zápasu."

Marek Zagrapan, autor košického gólu: "Nezačali sme dobre, súper nás dostal pod tlak. V druhej a tretej tretine sme boli vyrovnaným súperom. Mali sme dosť šancí na to, aby sme dali vyrovnávajúci gól. Podobne ako v zápase v Kolíne, aj v dnešnom zápase sme mohli získať body. Mrzí nás to." Richard Jenčík, útočník Košíc: "Prvá tretina bola z našej strany zlá. Fíni nám v nej ukázali, v čom sú dobrí. Výborne korčuľovali a prevyšovali nás snáď vo všetkom. Potom sme si povedali, že takto to ďalej nemôže ísť. V ďalších dvoch tretinách to už bol vyrovnaný zápas."

Lauri Marjamäki, tréner Oulu: "Bol to ťažký zápas vo výbornej atmosfére. Hrali sme výborne v prvej tretine. V druhej tretine sme mali problémy aj s vylúčeniami, no s výkonom nášho tímu som spokojný. Po dvoch zápasoch máme na konte šesť bodov, takže sme spokojní. Sme radi za tri body, pretože Košičania hrali dobre."

Vladimír Eminger, obranca Oulu: "Prvá tretina nám vyšla a aj po košickom vyrovnaní sme dokázali dať gól. V druhej časti sa nám nedarilo, nehrali sme dobre. V tretej časti sme chceli pridať poisťujúci gól, ale napokon sme radi, že sme ubránili výsledok 2:1."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články