Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Pred zápasom s Českom: Vykročiť pravou nohou

V piatok od 19:45 bude na Slovensku najsledovanejším televíznym programom opäť hokej. Slováci budú chcieť Čechom vrátiť prehru z olympijského osemfinále a vykročiť do šampionátu víťazne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Samozrejme, tieto dva turnaje nemožno vôbec porovnávať, keďže oba celky majú úplne odlišné zloženie tímov. V oboch táboroch sa predstaví v Bielorusku po šesť hráčov z olympijského turnaja. V našom tíme brankár Laco, obranca Marinčin a útočníci Marcinko, Miklík, Pánik a Tatar. V drese Čiech sa aj na olympiáde zúčastnili dvaja brankári Kovář so Salákom a štyria útočníci Jágr, Sobotka, Červenka a Novotný.

Podobne ako my, aj Česi si v stredu prvý raz zatrénovali v dejisku šampionátu a v útoku sa po boku Jágra objavila dvojica Sobotka s Klepišom. Ostatné útočné formácie boli v zložení Hertl, Červenka, Rolinek - Sekáč, Kovář, Hudler - Petružálek, Novotný, Zaťovič.
Útočník Vondrka, slovenským fanúšikom dobre známy z pôsobenia v bratislavskom Slovane, zatiaľ do zápasového diania nezasiahne, keďže česká výprava ešte čaká na koniec prvého kola play-off NHL.

Náš tím s vekovým priemerom niečo cez 26 rokov odcestoval do dejiska majstrovstiev sveta v stredu doobeda a hráči si zatiaľ prostredie v okolí Chizhovka arény pochvaľujú. V prvom útoku by sa medzi skúseným Šatanom a Nagyom mal objaviť mladý Hrivík. Do bránky pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou Laco, ktorý si vypýtal pozíciu jednotky skvelými výkonmi počas prípravného kempu.

Doterajšia bilancia vzájomných zápasov hovorí výrazne v prospech nášho západného suseda. Z 57 súťažných zápasov sme vyhrali len 13-krát, zaknihovali sme si 37 prehier a 7 remíz, pri pasívnom skóre 124:205.

Na vrcholných podujatiach (MS a ZOH) sme sa s Čechmi stretli 16-krát, ale zvíťaziť sme dokázali len v troch zápasoch. Avšak, dve víťazstvá zostanú ešte dlho v našej pamäti, pričom obe sa udiali v Helsinkách: úspešný zápas (4:2) o bronz na MS 2003 a postup zo štvrťfinále v roku 2012 po víťazstve 3:1.

Veríme, že na tieto dva úspechy dokážeme nadviazať aj v Bielorusku a náš mladý tím pozitívne prekvapí.

Zdieľajte:
Autor: Ondrej
Zdroje informácií: vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia