Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Český kapitán šokuje: Bol to môj posledný zápas v národnom tíme!

PJONGČANG - Hokejisti Kanady získali bronzové medaily na ZOH v Pjongčangu. Česi si predĺžili čakanie na cenný kov, naposledy získali pod piatimi kruhmi bronz v Turíne 2006.
Zdroj: 27636
Zdieľajte:

Kanada odplatila Čechom skupinovú prehru 2:3 po predĺžení a nájazdoch. Už v prvej tretine si vytvorila náskok 3:1, úvodné tri góly pritom padli v rozmedzí 31 sekúnd. Za Kanaďanov sa postupne presadili Andrew Ebbett, Chris Kelly a Derek Roy, Martin Růžička medzitým skorigoval na 1:1. Po bezgólovom druhom dejstve pokračovala prestrelka v treťom. Kanada viedla štyri minúty pred koncom 6:2, Červenka ešte dvomi gólmi znížil na 4:6, no na viac sa Česi už nezmohli.

Pozrite si aj

VIDEO Najbrutálnejší faul na ZOH: Toto nemá s hokejom nič spoločné!

Kapitán českého tímu Martin Erat vyhlásil pre idnes.cz, že sa po turnaji rozlúči s reprezentáciou. "Bol to môj posledný zápas v národnom tíme." Tridsaťšesťročný krídelník získal bronz na ZOH 2006 v Turíne. Na konte má aj bronz a striebro z MS.

hlasy po zápase /iihf.com, idnes.cz/:

Willie Desjardins, tréner Kanady: "Som hrdý na mojich hráčov. Hrali dobre. Včera večer to bol veľmi ťažký zápas, z ktorého sme sa museli otriasť. Niektorí ľudia si možno mysleli, že to nedokážeme, ale my sme naozaj chceli vyhrať."

Andrew Ebbett, útočník a dvojgólový strelec Kanady: "Som veľmi hrdý na každého jedného hráča. Niekedy prehráte v semifinále, idete si po bronz, ale nakoniec ho nezískate. Dnes sme však ukázali veľkú snahu. Od brankára, cez obrancov až po útočníkov, všetci hrali na doraz."

Chris Lee, obranca Kanady: "Bol to šialený zápas. Neviem, s akými emóciami to sledovali fanúšikovia, pretože my na ľade sme boli veľmi nervózni."

Josef Jandač, tréner ČR: "Pre nás to bola obrovská šanca získať olympijskú medailu, pretože tu neboli hráči z NHL. Veľmi sme chceli, takže je to teraz veľké sklamanie a bude nejaký čas trvať, než sa to zahojí. Nie je to tragédia, nespravili sme tu hanbu. Som rád, že som mohol trénovať taký tím, ktorý držal spolu, mal túžbu. No v posledných dvoch zápasoch sa nám to nepodarilo pretaviť na medailu."

Martin Erat, kapitán ČR: "Bol to môj posledný zápas v národnom tíme. Je to smutný koniec. Začalo sa to už včera. Mali sme šancu proti OŠR, ale premárnili sme ju. Dnes sme do toho dali všetko, ale keď dajú šesť gólov, tak nemáte šancu vyhrať. Bolo ťažké sa na to pripraviť. Za 24 hodín idete od veľkého sklamania do zápasu o medailu. Ale takto to už raz je."

Roman Červenka, útočník a dvojgólový strelec ČR: "Bronz bol pre nás veľká motivácia. Pre niekoho je to skoro ako zlatá medaila. Snažili sme sa bojovať od začiatku, ale prvá tretina bola z našej strany hrozná. Darovali sme im veľa šancí a oni ich využili."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články