Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VEĽKÁ SENZÁCIA NA ZOH: Nemci prepisujú históriu, stali sa druhými finalistami!

KANGNUNG - Nemecký sen pokračuje ďalej. Nemci sa stali druhými finalistami.
Nemeckí hráči oslavujú gól Matthiasa Plachtu (vpravo).
Nemeckí hráči oslavujú gól Matthiasa Plachtu (vpravo). Zdroj: TASR/AP
Zdieľajte:

Kanaďania od úvodu vyleteli na svojho súpera, fyzickou, rýchlou hrou a vysokým napádaním ho nútili k chybým. Po zaváhaní Seidenberga sa ocitol v tutovke Roy, aus den Birken ale vynikajúci zasiahol. Nemecký brankár následne skrotil aj delovku Wolského. Nemci postupne našli pôdu pod nohami, začali sa držať svojho herného systému a vyrovnali hru. V 11. minúte Poulin iba s námahou vykryl pokus Hördlera. Nemci vytrvalo čakali na svoju príležitosť, ktorá prišla v 15. minúte v presilovke 4 na 3. Wolf pomohol zacloniť výhľad brankárovi a Macek spoza obrancu prekonal Poulina strelou k bližšej žrdi. Poulin, ktorý už vo štvrťfinálovom súboji s Fínskom nahradil zraneného Scrivensa, inkasoval prvý gól na turnaji, to však ešte netušil, čo ho čaká v ďalšom priebehu.

Prečítajte si aj

Ako prísť za nula sekúnd o presilovku, dostať sa do oslabenia a navyše inkasovať? Predvedie vám to Kanada!

Nemcom dodal gól sebavedomie a v druhej časti na ľade dominovali. V 24. minúte predviedli rýchly výpad, Hager od mantinelu načasoval prihrávku na nepokrytého Plachtu, ktorý zblízka zavesil pod hornú žŕdku - 0:2. Kanaďania sa nestačili čudovať, o dve minúty neskôr inkasovali tretí gól. Po chybnej rozohrávke v strednom pásme Wolf našiel Goca, ktorý poslal puk pred bránku na Mauera a ten efektne hokejkou medzi nohami prekonal neistého Poulina. Zámorský tím sa snažil o okamžitú odpoveď, aus den Birken ale skvele zasiahol pri zakončení Roya. V 29. minúte to už Kanaďanom vyšlo, keď Brule v presilovke prepálil súperovho brankára. Hra sa totálne otvorila a diváci boli v ďalších momentoch svedkami brejkových situácií na oboch stranách. Náskok mohol zvýšiť Wolf, podarilo sa to až Schützovi, ktorý tečoval strelu Plachtu a upravil na 4:1 pre Nemcov. Kanaďania frustrovaní z priebehu hry nezvládali svoje emócie. Brule v strede klziska likvidačným zákrokom na hlavu poslal k ľadu Wolfa a putoval predčasne pod sprchy. Nemci mali počas následnej päťminútovej presilovky niekoľko možností na zveľadenie náskoku, Reimera obral o gól reflexívnym zákrokom Poulin. Kanadskému brankárovi v závere tretiny pomohla žŕdka po strele Seidenberga.

Zámorský tím začal tretiu tretinu s obrovskou vervou, od prvých sekúnd s jasnou snahou urobiť niečo s výsledkom. V 43. minúte vykresal iskierku nádeje Robinson, ktorý rutinérsky zakončil protiútok a znížil na 2:4. Na opačnej strane mohol vrátiť Nemcom trojgólový náskok Kahuna, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil. Kanaďania stupňovali svoj tlak a dlhé chvíle točili puk v súperovom obrannom pásme. Nemecká defenzíva nedokázala odolávať a v 50. minúte sa po prihrávke Roya odrazil puk od korčule Kahuna do siete. Kanada prehrávala už len o gól a črtal sa napínavý záver. Aus den Birken bol v ohni striel, dokázal však všetky pokryť. Favorit v závere odvolal brankára, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo.

semifinále:

Kanada - Nemecko 3:4 (0:1, 1:3, 2:0)

Góly: 14. Macek (Kahun), 23. Plachta (Hager), 26. Mauer (Goc / Wolf), 32. Hager (Plachta / Schütz) - 28. Brulé (Lee / Noreau), 42. M. Robinson (Thomas / Lee), 49. Roy (Lee)

Rozhodovali: KUBUŠ (SR), Mayer - McIntyre (obaja USA), Otmachov (Rus.), vylúčení: 5:8 na 2 min., navyše Brule (Kan.) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0.


Kanada: Poulin – Robinson, Lee, Noreau, Genoway, Goloubef, Gragnani, Stollery – Brule, Roy, Bourque – Thomas, Kelly, Raymond –Vey, Ebbett, Wolski – Lapierre, O'Dell, Klinkhammer – Kozun


Nemecko: Aus den Birken – Boyle, Ehrhoff, M. Müller, Seidenberg, Hördler, J. Müller, Krupp - Reimer, Hager, Ehliz - Plachta, Goc, Kink - Macek, Kahun, Wolf - Mauer, Fauser, Schütz – Noebels

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články