Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Emotívne reakcie po postupe: Hrdina Nemecka nemal na zápas ani nastúpiť

PJONGČANG - Aké pocity mali po postupe hokejisti Kanady a Nemecka?
Zdroj: 27569
Zdieľajte:

V Hokejovom centre v Kangnungu to bol od začiatku vyrovnaný a dramatický duel. O jeho osude rozhodol jediný gól v prvej minúte tretej tretiny. Ihneď po buly vypálil obranca Maxim Noreau a Mikko Koskinen nestihol zasiahnuť.

Prečítajte si aj

VIDEO V najväčšom šlágri štvrťfinále padol iba jediný gól, ďalej ide Kanada

hlasy po zápase /IIHF/:

Eric O'Dell, útočník Kanady: "Hrať s Maxom Noreauom je úžasné. Je to neústupný chlapík, funguje medzi nami dobrá chémia, čítame v sebe, rovnako ako s Klinkerom (Rob Klinkhammer). Myslím si, že v posledných zápasoch sme boli celkom efektívni a preto nás tréner posiela často na ľad. Max si verí, vie čo povedať na ľade i mimo neho, aby nabudil ostatných."

Chay Genoway, obranca Kanady: "Už len hrať na olympiáde za našu krajinu je pre nás všetkých veľmi emotívne. Vedeli sme, že sa na nás pozerá celá Kanada."

Oskar Osala, útočník Fínska: "Náš herný plán bol rovnaký ako vždy. Hrať aktívne, tvrdo forčekovať, vytvárať si prečíslenia a z nich šance. Myslím si, že sa nám to darilo. Hlavne v druhej tretine sme mali dobré príležitosti. Ak by sme jednu z nich premenili, mohlo sa to skončiť inak."

Hokejisti Nemecka senzačne postúpili do semifinále olympijského turnaja v Pjongčangu. V Hale Kwandong v Kangnungu zvíťazili v stredajšom štvrťfinálovom súboji nad Švédskom prekvapujúco 4:3 po predĺžení. V semifinále nastúpia v piatok 23. februára o 13.10 SEČ proti obhajcom trofeje Kanade.

hlasy po zápase /Aftonbladet, DPA/:

Oscar Möller, útočník Švédska: "Sme sklamaní. Vytvorili sme si dobré šance, ale neboli sme efektívni. Noviny a médiá môžu písať čo chcú, urobili sme to najlepšie, čo sa dalo."

Patrick Reimer, strelec rozhodujúceho gólu Nemecka: "Nevedel som, či nastúpim, mám nejaké zranenie. Ale bol som nažhavený. Kto vie, kedy si ešte budem môcť zahrať na olympiáde."


Christian Ehrhoff, obranca Nemecka: "O tomto som vždy sníval. Je skvelé vyhrať takýto zápas a dostať sa medzi najlepších štyroch na ZOH."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články