Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Exhibícia v Trenčíne ponúkla opäť úžasné hokejové divadlo s napínavým koncom

Dnes sa v Trenčína odohrávala druhá exhibícia na počesť Pavla Demitru a oba tímy predviedli opäť krásnu, veľkolepú hokejovú šou.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovak Stars - St. Louis Alumni 15:14 pp (4:3, 3:6, 7:5 – 0:0, 1:0 )
Góly : 8. Šatan, 14. Šatan, 18. P. Šťastný, 20. Bartečko, 22. Gáborik , 37. Šatan, 38. A. Šťastný , 41. O. Haščák, 42. Lintner , 51. Bondra, 51. Bondra , 53. Handzuš, 57. Bondra, 60. Chára, rozhodujúci samostatný nájazd Chára - 2. Sillinger, 3. Petrovický , 11. Čajánek , 23. Wensink , 24. Nash , 28. Low , 30. Sillinger, 33. Wensink, 38. Yake, 45. Young , 46. Y. Stastny, 56. Mayers, 58. Stastny, 60. Sillinger

Zostavy:

Slovak Stars: V.Hiadlovský – Sekeráš, Hecl, Lintner, Višňovský, Chára – Cíger, Jánoš, Haščák, A.Šťastný, Pavlikovský, Šatan, Bartečko, Handzuš, Peter Šťastný, Bondra, Gáborík. Tréner: V. Šťastný

St. Louis Blues Alumni: McLennan – Finley, Low, Chase, Yake, Sillinger, Mayers, Nash, Young, Troliga, Wensink, Patey, Federko, Y. Šťastný, Paul Šťastný, Petrovický. Tréner: P. Turnbull

V druhom z celkovo troch exhibičných zápasov na počesť Pavla Demitru otvorili skóre zápasu hráči St. Louis Alumni. Už v druhej minúte otvoril skóre Sillinger a o necelú minútu upravil bývalý kapitán SR Róbert Petrovický na 2:0. Tím Slovak Stars sa ale nenechal zahanbiť a v 8. minúte strelil kontaktný gól kapitán Miroslav Šatan. Mužstvo St. Louis sa onedlho zásluhou českého útočníka Petra Čajánka síce dostalo do opätovného vedenia o 2 góly, no po prvej tretine boli o niečo spokojnejší slovenské hviezdy. Gólmi Šatana, Petra Šťastného a Ľubomíra Bartečka otočili stav stretnutia a tak bol po prvej tretine svietilo na ukazovateli skóre 3:4.

V Trenčíne nastúpil vo výbere Slovak Stars aj aktuálny držiteľ Stanley Cupu Marián Gáborik a práve on otvoril gólový účet druhej tretiny. V tom čase viedol slovenský tím už o dva góly ale St. Louis Alumni sériou piatich gólov v rade opäť strhli vedenie na svoju stranu. Veľkú zásluhu na obrate z 3:5 na 8:5 mal John Wensink, ktorý sa presadil hneď dvakrát. Sériu St. Louis sa po piatich góloch podarilo zlomiť až Šatanovi, ktorý skompletizoval hattrick. Oba tímy sa vo zvyšnom čase druhej tretiny presadili ešte raz a tak bol stav po 40 minútach 9:7.

Slovak Stars vstúpili na poslednej časti hry na výbornú, keď v rozmedzí necelých dvoch minút gólmi Haščáka a Lintnera vyrovnali stav na 9:9. St. Louis ale opäť zvýšili obrátky a dvoma rýchlymi gólmi sa dostali do vedenia 11:9, no to ale akoby naštartovalo Slovak Stars. Tí nekompromisne tromi gólmi v rade otočili zápas na svoju stranu, keď sa aj dvakrát presadil hrdina z Göteborgu – Peter Bondra. Tretia tretina bola gólovo najbohatšia, keď diváci videli dokopy 12 gólov. Nakoniec sa zápas skončil spravodlivou remízou 14:14 a tak o víťazovi stretnutia rozhodli až samostatné nájazdy.

V nájazdoch boli nakoniec úspešnejší hráči Slovak Stars, keď o druhom víťazstve slovenských hviezd rozhodol Zdeno Chára.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články