Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Detroit vymenil Mrázka, Chicago Kempného

NEW YORK - Český hokejový brankár Petr Mrázek bude v zámorskej NHL chytať za Philadelphiu, ktorá ho získala z Detroitu za dva draftové výbery.
Zdroj: 3740
Zdieľajte:

V tíme Flyers sa stretne s krajanom Michalom Neuvirthom. Ten je aktuálne zranený, po operácii je aj jeho kolega Brian Elliott, takže "letci" nutne potrebovali brankára, ktorý im pomôže v boji o play off. Detroit už reálnu šancu postúpiť do vyraďovačky stratil.

Dvadsaťšesťročný Mrázek kryl väčšinu sezóny v Detroite chrbát Jimmymu Howardovi a viac príležitostí začal dostávať až od polovice januára. V 22 dueloch dosiahol priemer 2,89 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 91 percent. Podľa TSN Red Wings získali za neho podmienený výber v 4. kole tohtoročného a výber v 3. kole budúcoročného draftu.

Držiteľovi bronzu z MS 2012 vyprší po sezóne dvojročný kontrakt s celkovou hodnotou osem miliónov dolárov a v júli sa môže stať obmedzeným voľným hráčom. Na základe dohody klubov bude Detroit do konca sezóny vyplácať Mrázekovi polovicu jeho platu.

Prečítajte si aj

Jeglič dopoval, na ZOH skončil!

Český hokejový obranca Michal Kempný zmenil dres v rámci NHL. Vedenie klubu Chicago Blackhawks ho vymenilo do Washingtonu za právo výberu v 3. kole tohtoročného draftu.

Dvadsaťsedemročný bek nemal v zostave Chicaga stabilné miesto, v tejto sezóne odohral 31 z celkových 59 zápasov a pripísal si sedem bodov za gól a šesť asistencií. Za Capitals by mohol prvýkrát nastúpiť v utorok doma proti Tampe Bay. Účastníkovi posledných dvoch MS a Svetového pohára 2016 sa po sezóne skončí ročný jednocestný kontrakt na 900.000 dolárov a v júli sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Informovala o tom oficiálna webstránka profiligy.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články