Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Predstavenie jednotlivých hráčov pred MS - tretia časť

Dnes náš čaká posledné predstavenie hráčov, ktorí budú pôsobiť na záverečnom turnaji v Bieloruskom Minsku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Peter Čerešňák - Tento mladý obranca má stále len 21 rokov. Svoju poslednú sezónu odohral v Dukle Trenčín, kde si v 56 zápasoch pripísal 19 bodov za 3 góly a 16 asistencií. V minulosti pôsobil aj v zámorskej juniorskej súťaži OHL v tíme Peterborough Peters, no nikdy sa nedokázal výraznejšie presadiť a postúpiť vyššie. Aj preto sa vrátil do Európy a od budúcej sezóny už bude obliekať dres českého extraligistu z Vítkovíc. Hrával aj za mládežnické reprezentácie Slovenska, no na prvé zápasy seniorov nastúpil až v príprave na MS, ktoré štartujú už zajtra. V 8 zápasoch strelil 1 gól a pridal k nemu tak isto aj jednu asistenciu.

Marek Ďaloga - Ďalší pomerne mladý obranca, ktorý sa zúčastni na svojich druhých MS. Posledné dve sezóny odohral v českých Pardubiciach, kde patril k obranným pilierom mužstva. Za Slovensko odohral v prípade 7 zápasov, avšak bez bodového zápisu. V minulosti hrával aj za mládežnické výbery Slovenska, či taktiež vo viacerých kluboch na Slovensku vrátane Zvolena, Detvy a Spišskej Novej Vsi.

Karel Sloboda - Odchovanec Bratislavského hokeja odohral svojich posledných 7 sezón v Českej extralige. Počas MS zažije aj jeden krásny deň, keď 16. mája bude oslavovať 31 rokov, no aj napriek veku až tieto MS budú jeho priemiérové. Posledné 3 sezóny strávil v klube HC Vítkovice, kde sa prepracoval až na oporu mužstva a aj jeho výborné výkony zaujali nášho trénera, ktorý ho tak pozval do prípravného kempu. Počas prípravy odohral 6 zápasov, v ktorých si pripísal jednu asistenciu. Body však nie sú vždy dôležité, najdôležitejšie sú totiž výkony, ktoré mal on spošahlivé a aj preto sa dostal do záverečnej nominácie na MS.

Juraj Valach -Ďalší obranca, ktorý posledné roky trávi v Českej extralige. Svoje účinkovanie v česku striedal medzi klubmi Slavia Praha a Kometa Brno, no posledný rok opäť hrával v Slavii. V 47 zápasoch strelil 11 gólov a pridal k nim aj 11 asistencií. Počas prípravy na MS odohral 5 zápasov, v ktorých si pripísal 2 asistencie. Aj on bude patriť k tým hráčom, ktorí si na týchto MS odbijú svoju premiéru na záverečnom turnaji roka.

Juraj Mikúš - Odchovanec skalického hokeja stávil svoje posledné 4 roky v KHL, s výnimkou toho, že v sezóne 2011/12 odišiel na hosťovanie do Fínska, konkrétne do klubu TPS Turku. Budú to pre neho už tretie MS, na ktorých sa zúčastní. Jeho posledná sezóna v Slovane Bratislava nebola priam najlepšia, ale ani najhoršia. Počas 47 zápasoch strelil 7 gólov a pridal k nim aj 8 asistencií. Počas prípravy na MS odohral za Slovensko 11 zápasov, v ktorých strelil 2 góly a pridal k nim aj 6 asistencií. Bude teda patriť k skúsenejším hráčom nášho výberu, uvidíme teda, či sa to tak aj prejaví.

Miroslav Šatan - Azda najvýznamnejšia osobnosť nášho výberu, nikomu ho určite nemusíme predstavovať. Svoju poslednú necelú sezónu odohral v Slovane Bratislava, kde stihol ale odohrať len 23 zápasov, avšak v nich dokázal 9-krát skórovať a prihrať na 3 góly spoluhráčom. Jeho forma najviac gradovala v čase, kedy vyšla nominácia na ZOH v Sochi a on v nej chýbal. Pre Mira to bude už jedenásta účasť na záverečnom turnaji sezóny. Počas prípravy odohral 6 zápasov v ktorých si pripísal taktiež 6 bodov (6+2). Jeho skúsenosti budú určite veľmi cenné, keďže máme veľmi mladý tím, no Miro ho určite skvele povzbudí a namotivuje.

Andrej Šťastný - Andrej, ktorý začínal s hokejom v mládežnických tímoch Považskej Bystrice, odohral svoje posledné dve sezóny v Slovane Bratislava. Hrával aj v mládežnických reprezentáciach Slovenska, no za seniorskú na šampionáte ešte nenastúpil. Počas sezóny odohral za Slovan 39 zápasov s bilanciou 4 góly a 6 asistencií. V príprave na MS nastúpil na 9 zápasov, v ktorých dokázal raz skórovať. Jeho výkony boli pre Vújteka minimálne dostatočné na to, aby ho nominoval na MS. Bude to tak jeho premiérová účasť na MS.

Radoslav Tybor - Aj Radoslav Tybor bude nováčkom na MS. Za Slovensko odohral už viacero stretnutí, vrátane prípravy, počas ktorej odohral 10 zápasov, v ktorých strelil 2 góly a pridal k nim aj 4 asistencie. Svoju poslednú sezónu odohral v českom time HC Haprdubice, kde odohral 44 zápasov s bilanciou 16 gólov a 8 asistencií.

Ján Laco - Jano mal dá sa povedať zmiešanú sezónu. Aj napriek vynikajúcej forme sa dostal do bránky len na 14 stretnutí počas základnej časti KHL. Mal v nich ale vynikajúci úspešnosť zásahov, tá sa zastavila na čísle 94,2%! Aj napriek tomu ho tréner do brány nestával tak často, ako by si to zaslúžil. Počas prípravy na MS odchytal Jano 7 stretnutí, v ktorých mal taktiež vynikajúcu úspešnosť zásahov. Tentokrát to bolo 92,3%. Bude sa od neho očakávať veľa, veď práve on mal najväčšiu zásluhu na Helsinskom striebre v roku 2012. Avšak, aj on si môže dovoliť chybovať, no verme, že v hokeji sa mu to nestane. Počas play-off v Donbasse odchytal ďalších 8 zápasov, v ktorých mal ako inak, skvelú formu. Úspešnosť zásahov bola konkrétne 93,2%.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Vlastná tvorba, eliteprospects.com

Diskusia