Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Slováci napokon v skupine až štvrtí: Obetavý výkon našich hokejistov zlomil až nájazd Jegliča

PJONGČANG - Posledný zápas našich hokejistov v skupine B na olympijských hrách v Pjongčangu priniesol súboj so Slovinskom.
Zdroj: 27520
Zdieľajte:

Slovenskí hokejisti prehrali v sobotu vo svojom záverečnom zápase v B-skupine na ZOH v Pjongčangu so Slovinskom 2:3 po predĺžení a nájazdoch. V tabuľke tak obsadili posledné 4. miesto a unikol im priamy postup do štvrťfinále. O to sa pobijú v kvalifikácii.

Prečítajte si aj

Asistent trénera HC Slovan o ZOH bez belasých: Každý si musí vstúpiť do svedomia

Po bezgólovej prvej tretine prehrávali zverenci trénera Craiga Ramsayho po piatich minútach druhej už 0:2, keď doplatili na nedisciplinovanosť. Dve presilovky premenili Gregorc a Kuralt. Slováci strelili kontaktný gól ešte pred druhou prestávkou z hokejky Bubelu a v 46. minúte vyrovnal na 2:2 Haščák. V napínavom závere a predĺžení gól nepadol a tak o triumfe Slovinska rozhodol v nájazdoch Žiga Jeglič.

Priamo do štvrťfinále postúpia traja víťazi základných skupín plus najlepší z tímov na druhých miestach. Ďalších osem krajín sa pobije o štvrťfinále v kvalifikácii.

B-skupina:

Slovinsko - SLOVENSKO 3:2 pp a sn (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 21. Gregorc (Muršak, Kuralt), 25. Kuralt (Muršak, Gregorc), rozh. nájazd Jeglič - 36. Bubela (Čerešňák, Graňák), 46. Haščák (Graňák, Čerešňák). Rozhodovali: Jeřábek (ČR), Mayer (USA) – Sormunen, Suominen (obaja Fín.), vylúčení: 2:4, presilovky 2:1, oslabenia: 0:0.

zostavy:

Slovinsko: Krošelj – Robar, Gregorc, Podlipnik, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Repe – Verlič, Muršak, Urbas – Sabolič, Tičar, Jeglič – D. Rodman, M. Rodman, Goličič – Kuralt, Mušič, Pance - Ograjenšek

SR: Konrád - Starosta, Čajkovský, Baranka, Ďaloga, Čerešňák, Graňák, Valach - Kudrna, Surový, Nagy - Bakoš, Bubela, Haščák - Paulovič, Krištof, Ölvecký - Lamper, Marcinko, Cingel - Hovorka

V úvode vyrovnanej prvej tretiny boli aktívnejší slovenskí reprezentanti, ktorí sa tlačili do útočného pásma, no veľa šancí si nevypracovali. Krošelja prvýkrát vážnejšie preveril Haščák a po ňom aj Ďaloga. Vo 8. minúte sa dostali Ramsayho zverenci do prečíslenia 2 na 1, Paulovič však mieril vedľa. Na druhej strane si Konrád poradil s pokusmi Tičara, Saboliča i Kovačeviča. Aj v ďalších minútach mala hra dobré tempo a prelievala sa zo strany na stranu. V prvom dejstve si však ani jeden tím nedokázal vypracovať vyložené šance a pomer striel na bránku bol chudobný 5:4 pre Slovincov. Nič na tom nezmenila ani ich približne polminútová presilovka v závere.

Jej dohrávaná časť v úvode druhého dejstva však už áno. Slovinci ju pretavil na úvodný gól v 21. minúte. Muršak nabil na modrú Gregorcovi a ten delovkou prepálil Konráda. Gólu predchádzalo avizované vylúčenie Čajkovského a tak sa Slováci museli brániť presile aj ďalej. V 23. minúte navyše išiel na trestnú aj Starosta a Slovinci zvýšili svoje vedenie na 2:0. Opäť v tom mal prsty Muršak, ktorý poslal z ľavej strany strieľanú prihrávku, ktorú medzi kruhmi tečoval do siete Kuralt. Zverenci trénera Ramsayho v ďalších minútach za svojimi súpermi zaostávali, nevedeli sa presadiť v súbojoch a nevychádzal im prechod do útoku. Postupne opäť nabrali sebadôveru a v 34. minúte sa im podarilo dostať puk do siete. Rozhodca však odpískal skôr, ako prešiel bránkovú čiaru. Neuznanému gólu predchádzal kontakt Surového s brankárom Krošeljom, pre ktorý arbitri prerušili hru. Aktivita SR však neutíchla a od 35. minúty si zahrali prvú presilovku, ktorú aj premenili. Čerešňákovu strelu od modrej sklepol do siete Bubela a znížil na 1:2.

Konrád v 43. minúte podržal svojich spoluhráčov pri veľkej šanci Kovačeviča a tí sa mu odvďačili o tri neskôr vyrovnávajúcim gólom. Slováci sa usadili v útočnom pásme, Haščák si nakorčuľoval po puk medzi obrancov a strelou švihom prekonal Krošelja, ktorý mal zakrytý výhľad. Dramatický duel pokračoval, Slovinci ľahšie prechádzali cez stredné pásmo a tak si vypracovali aj viac šancí. Veľký tlak mali počas vylúčenia Bubelu a aj krátko po ňom, keď Konrád zneškodnil niekoľko veľmi nebezpečných šancí po sebe. Slováci dostali výbornú možnosť strhnúť duel na svoju stranu, od 56. minúty hrali presilovku, Krošelj bol v jednom ohni, ale odolal.

Zápas tak pokračoval v dramatickom predĺžení, v ktorom si oba tímy vypracovali niekoľko dobrých šancí, ale gól nepadol. O triumfe Slovinska napokon rozhodol v nájazdoch Jeglič.

Tabuľka

1. OŠR 3 2 0 0 1 14:5 6*

2. Slovinsko 3 0 2 0 1 8:12 4

3. USA 3 1 0 1 1 4:8 4

4. SR 3 1 0 1 1 6:7 4

*-priamy postup do štvrťfinále

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články