Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Gáboríkovi vyšiel debut v Ottawe, skóroval aj Tatar, Halák postrachom Rangers

NEW YORK - Slovenský hokejista Marián Gáborík zaznamenal v premiérovom zápase v drese Ottawy gól a asistenciu.
Zdroj: 27495
Zdieľajte:

Jeho tím zvíťazil v noci na piatok v zámorskej NHL nad Buffalom 3:2 po predĺžení. Darilo sa aj ďalšiemu Slovákovi Jaroslavovi Halákovi, brankár New Yorku Islanders si pripísal v derby proti NY Rangers 50 úspešných zákrokov a prispel k výhre 3:0.

Gáborík najskôr v 46. minúte tečoval strelu Erika Karlssona od modrej čiary a vyrovnal stav na 1:1. Tridsaťjeden sekúnd pred koncom pri hre bez brankára asistoval na gól Derickovi Brassardovi. V predĺžení napokon rozhodol o triumfe Senators Mike Hoffman.

Halák si pripísal prvé čisté konto v sezóne a celkovo 42. v profiligovej kariére. Slovenskému brankárovi sa proti NY Rangers obzvlášť darí. V 25 zápasoch si pripísal 17 víťazstiev. "Som šťastný za toto víťazstvo. Po minulej prehre s Columbusom som povedal, že musíme zlepšiť našu hru, dnes sme zlepšili všetky činnosti," uviedol Halák pre nhl.com. Skvelú bilanciu si Halák drží aj v súbojoch s brankárom NY Rangers Henrikom Lundqvistom. Proti sebe nastúpili v 14 zápasoch, pričom v 13 prípadoch bol úspešnejší slovenský brankár. "Halák chytá proti nám vždy dobre, nedokázali sme jednoducho dostať puk za jeho chrbát," povedal tréner NY Rangers Alain Vigneault.

Gól zaznamenal aj Tomáš Tatar, ale jeho Detroit prehral v Tampe 1:4. Slovenský útočník sa presadil v závere 2. tretiny v presilovej hre, keď znižoval stav stretnutia na 1:3. Štyrmi bodmi sa v drese "bleskov" zaskvel Nikita Kučerov. Arizona zdolala Montreal 5:2, Richard Pánik v zostave domácich nefiguroval.

Prečítajte si aj

Andrej Sekera s vynútenou pauzou, môže sledovať olympiádu


NHL:
New Jersey - Carolina 5:2, NY Islanders - NY Rangers 3:0 /HALÁK kryl všetkých 50 striel hostí/, Pittsburgh - Los Angeles 3:1, Ottawa - Buffalo 3:2 pp /GÁBORÍK za domácich 1+1/, Tampa Bay - Detroit 4:1 /TATAR za hostí 1+0/, Minnesota - Washington 2:5, Nashville - Calgary 3:4, Chicago - Anaheim 2:3, Arizona - Montreal 5:2, Vegas - Edmonton 4:1, San Jose - Vancouver 4:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články