Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

FOTO Ďalší zázrak sa nekonal: Slováci doplatili na časté vylúčenia a prehrali zápas s USA

PJONGČANG - Slovenskí hokejisti nastúpili v piatok na svoj druhý zápas v B-skupine na ZOH v Pjongčangu proti USA.
Zdroj: 27493
Zdieľajte:

Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom druhom zápase na ZOH v Pjonngčangu s USA 1:2. Prvú šancu v zápase si pripísali slovenskí hokejisti. Hovorka z pravého kruhu prihral pred bránu Čajkovskému, ktorý sa snažil tečovať puk za chrbát Zapolského, ten však včas zasiahol. V 7. minúte však práve Hovorka fauloval a Američania využili presilovku už po 19 sekundách. Ryan Donato sa dostal k puku medzi kruhmi a prekonal Laca - 1:0.

Prečítajte si aj

Ramsayho trénerské praktiky: Nechodím k striedačke, keď tam tréner káže, prezradil brankár Konrád

Už o 25 sekúnd neskôr však Surový potiahol puk po pravej strane, prihral ho pred bránku kde stál Kudrna, a ten jemným tečom prekonal Zapolského. Zámorskí hráči sa potom opäť tlačili pred Laca, mali niekoľko dobrých príležitostí, Laco sa vyznamenal najmä pri šanciach Terryho a Butlera.

V druhej tretine sa museli Slováci najskôr ubrániť presilovke súpera, Ján Laco si opäť pripísal niekoľko dobrých zákrokov aj po jej skončení. Američania boli strelecky aktívnejší, ale Slováci zasa obetavejší a s pomocou brankára držali súpera na dištanc. Ten si vylámal zuby aj v ďalšej presilovke, v 37. minúte mali možnosť hrať v početnej výhode aj Ramsayho zverenci. Zahrali ju dobre, šance na gól mal najskôr Nagy a po ňom aj Surový, ale Zapolski bol na mieste.

Aj v do tretej tretiny vstúpili hráči USA aktívnejšie, Laco musel zasahovať už po pár sekundách. Slováci si potom nedali pozor pri striedaní a v ďalšom oslabení už inkasovali. Pred Lacom sa šikovne uvoľnil Donato a strelil svoj druhý gól v zápase. Odpoveď mohla prísť vzápätí po faule na Starostu, ale slovenskí hokejisti nezahrali presilovku dobre. V 50. minúte mohol Acrobello zvýšiť už na 3:1, ale strelu spomedzi kruhov Laco vyrazil pravým betónom. Zámorský tím veľmi dobre korčuľoval a jeho hráči robili Slovákom problémy už pri napádaní. V závere sa Slovensko snažilo o vyrovnanie, skúsilo aj hru bez brankára, ale Američania si svoj náskok ustrážili.

B-skupina:

USA - Slovensko 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Góly: 8. Donato (Terry, Bourque), 42. Donato ( Arcobello, Bourque) – 8. Kudrna (Surový, Čajkovský)

Rozhodovali: Gouin (Kan.), Wehrli - Fluri (obaja Švaj.), Otmachov (Rus.), vylúčení: 2:5 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 5652 divákov.

USA: Zapolski – Sanguinetti, Gunderson, Gilroy, Welch, Blum, Billins, Wisniewski – Bourque, Greenway, Butler – Donato, Arcobello, Terry – Little, O'Neill, Roe – Gionta, McCarthy, Stoa - Kolarik.

SR: Laco - Baranka, Starosta, Čerešňák, Graňák, Čajkovský, Ďaloga, Valach - Kudrna, Surový, Nagy - Lamper, Marcinko, Cingel - Bakoš, Bubela, Haščák - Paulovič, Krištof, Ölvecký - Hovorka

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články