Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Milan Kytnár: Pred zápasom sme si niečo povedali a fungovalo to, víťazstvo sme skutočne potrebovali

ZVOLEN: V nedeľu sa v hokejovej Tipsport lige začala posledná šestina základnej časti.
Zdroj: 27428
Zdieľajte:

Vo Zvolene domáci privítali Nové Zámky a bol to zaujímavý zápas z viacerých dôvodov. Špeciálnu príchuť mal tento zápas najmä pre kapitána Nových Zámkov Lukáša Juríka, ktorý je zvolenským odchovancom a bol aj dlhoročným kapitánom HKM. Vedenie zvolenského klubu sa Juríkovi poďakovalo odovzdaním pamätného dresu pred úvodným vhadzovaním. V tíme Zvolena sú bývalí kapitáni Nových Zámkov Rastislav Špirko a Milan Kytnár, ktorí si vo včerajšom zápase pripísali po dva presné zásahy. Boli teda hlavnými postavami svojho tímu pri víťazstve 6:3.

Prečítajte si aj

VIDEO Nepríjemné zranenie hviezdy Buffala: Hrozí mu koniec sezóny!

Domácemu Zvolenu chýbalo v zostave až 6 útočníkov, a teda víťazstvo je o to cennejšie. „Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Posledný zápas doma s Košicami nám nevyšiel podľa našich predstáv a pred prestávkou sme chceli vyhrať, aby sme do prestávky išli v dobrej nálade. Do konca základnej časti nás čaká ešte 7 zápasov. V hre je ešte veľa bodov, a tak bolo veľmi dôležité, aby sme tento zápas vyhrali, “ povedal po zápase Kytnár.

Zvolenu vôbec nevyšla druhá tretina stretnutia, ktorú hokejisti z juhu Slovenska vyhrali 2:0. „V prvej tretine sme mali dosť veľa presiloviek. Niektorí sa na ľad dlho nedostali, iní tam boli prakticky stále. Druhá tretina bola vyústením toho, že niektorí neboli v tempe. Našťastie v tretej tretine sme zabrali, dali sme góly a vyhrali sme,“ hodnotil priebeh zápasu zvolenský kapitán.

V oklieštenej zostave musel Peter Mikula pristúpiť k viacerým zmenám v zložení útočných formácií. Pre trest nenastúpil švédsky center prvého útoku HKM Oscar Steén, a tak bol medzi Obdržálka a Coffmana zaradený práve Kytnár. „Nebolo ťažké sa s nimi zohrať. Všetci sa tu poznáme, pred zápasom sme si niečo povedali a myslím si, že dnes to celkom fungovalo,“ pochvaľoval si Kytnár súhru v útoku.

Zaujímavosťou je, že Milanovi Kytnárovi a Rastislavovi Špirkovi sa strelecky darí najmä proti bývalým zamestnávateľom. „My sme radi, že dávame góly či už proti bývalým zamestnávateľom, alebo proti iným mužstvám. Dnes boli všetky góly veľmi dôležité, pretože sme skutočne potrebovali vyhrať,“ uzavrel rozhovor Milan Kytnár.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Babic

Diskusia

Podobné články