Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Halák vystriedal Greissa, naštartoval Islanders k fenomenálnemu obratu

NEW YORK - Hokejisti New Yorku Islanders zdolali v noci na sobotu v zámorskej NHL na domácom ľade Detroit v gólovej prestrelke 7:6 po predĺžení.
Zdroj: 26407
Zdieľajte:

"Ostrovania" prehrávali po prvej tretine 0:3 a ešte v 55. minúte 2:5, no dokázali skóre otočiť. Impulzom k famóznemu obratu bolo striedanie brankárov, Nemca Thomasa Greissa, ktorý dostal päť gólov, nahradil v 50. minúte medzi žŕdkami Slovák Jaroslav Halák. Ten potom zo siedmich striel inkasoval už len raz. Islanders následne potrestali vylúčenie Tylera Bertuzziho štyrmi gólmi v jednej presilovke a otočili zo 2:5 na 6:5 v priebehu 3:37 min. Bertuzzi dostal trest 5+DKZ za seknutie Cala Clutterbucka a jeho tím za to kruto zaplatil. Štyri góly v jednej presilovke je rekordný zápis pre Islanders.

Obranca Detroitu Mike Green síce 29 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času pri hre bez brankára vyrovnal, no v predĺžení zariadil triumf Islanders Brock Nelson, ktorý skompletizoval hetrik. Jeho spoluhráč Mathew Barzal si pripísal v zápase päť asistencií a stal sa prvým nováčikom v histórii súťaže, ktorému sa to podarilo dvakrát v premiérovej sezóne. Bol to navyše jeho tretí päťbodový zápas, čo naposledy dokázal nováčik pred sto rokmi (Joe Malone 1917/1918). "Bol to neskutočný kolotoč. Neskutočné emócie," povedal o závere zápasu Barzal. Kouč Detroitu Jeff Blashill sa hneval, že jeho zverenci stratili vyhratý zápas: "Nemôžeme súpera dostať do hry takýmto zbytočným vylúčením v závere. Postavili sme ich zbytočne späť na nohy." Slovenský útočník v službách Red Wings Tomáš Tatar nebodoval, za viac ako 16 minút na ľade nemal ani jedinú strelu.

V ďalšom stretnutí Winnipeg v zostave s Markom Daňom podľahol doma St. Louis 2:5. Blues tak pokazili návrat elitnému centrovi "tryskáčov" Markovi Scheifelemu, ktorý odohral svoj prvý zápas po vynechaní 16 duelov pre zranenie v hornej časti tela.

Edmonton s obrancom Andrejom Sekerom neuspel na ľade Anaheimu, kde prehral 2:3. Sekera nedohral zápas po tom, čo ho trafil puk do čeľuste. Hráči Los Angeles triumfovali na klzisku Floridy 3:1. V zostave Kings opäť chýbal slovenský krídelník Marián Gáborík. Sekera pri šiestich striedaniach odohral spolu iba tri a pol minúty, ale bol pri otváracom góle domácich - strela Hampusa Lindholma sa od neho nešťastne odrazila za chrbát brankára Cama Talbota.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovákov čaká na úvod ťažký boj: Ruská hokejová mašina zomlela domácich hokejistov!

Hráči New Yorku Rangers ukončili negatívnu štvorzápasovú sériu prehier domácim víťazstvom 4:3 nad Calgary, k čomu prispel 28 úspešnými zákrokmi brankár Henrik Lundqvist. Ten na začiatku druhej tretiny vystriedal Čecha Ondřeja Pavelca, ktorý si zranil koleno. Do zostavy Calgary sa opäť nezmestil slovenský útočník Marek Hrivík, jeho spoluhráč Brett Kulak zaznamenal premiérový zásah v NHL. Víťazný gól Rangers dal v presilovke Mika Zibanejad.

NHL:
New York Islanders - Detroit 7:6 pp /HALÁK chytal od 50. min, inkasoval jeden gól z 7 striel/, New York Rangers - Calgary 4:3, Washington - Columbus 4:2, Carolina - Vancouver 4:1, Florida - Los Angeles 1:3, Winnipeg - St. Louis 2:5, Dallas - Pittsburgh 4:3 pp a sn, Anaheim - Edmonton 3:2

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články