Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Olympijský víťaz z Nagana sa topí v dlhoch: Čechmánkovi hrozí až 10 rokov väzenia!

ZLÍN - Olympijský víťaz z Nagana a bývalý český brankár z NHL sa topí v dlhoch. Nedávno vypovedal pred krajským súdom v rodnom Zlíne.
Zdroj: 27385
Zdieľajte:

Roman Čechmánek - olympijský víťaz z Nagana 1998 a trojnásobný svetový šampión z Viedne 1996, Lillehammeru 1999 a Petrohradu 2000 vypovedal pred krajským súdom v rodnom Zlíne. Obvinili ho z podvodu, ktorého škoda činí viac ako 15 miliónov českých korún. To však nie je všetko. Hrozí mu až 10 rokov za mrežami.

Prečítajte si aj

Šokujúca smrť v Česku: Hokejista zomrel priamo na ľade počas zápasu

Bývalý vrcholový športovec si počas podnikania narobil značné dlhy a ocitol sa v nemilosti veriteľov. Čechmánkovi podľa súdu požičalo peniaze alebo poskytlo služby a materiál 28 ľudí, ktorým sa nakoniec začal vyhýbať a prestal s nimi komunikovať. Teraz nemalé čiastky dlhuje aj niekoľkým bývalým spoluhráčom, od ktorých si požičiaval. Medzi poškodenými je napríklad aj hokejista Petr Čajánek či ďalší český reprezentant Miroslav Blaťák. Tí mu dohromady požičali okolo deväť miliónov. Čechmánka viní obžaloba z podvodu na viac ako 15 miliónov českých korún, ktorého sa mal dopustiť v rokoch 2011 až 2013.

"Keby som chcel podvádzať, tak nepostupujem transparentne a neručim svojim osobným majetkom, ale založil by som napríklad s.r.o. Keby na mňa nebola vyhlásená insolvencia, nestál by som tu. Vedenie insolvencie insolvenčným správcom považujem za absolútne neprofesionálne. Musel som sledovať, ako mi majetok uteká pomedzi prsty a mizne niekde preč," citoval Čechmánka český Deník.cz

Pýtate sa, prečo sa bývalý český gólman do dlhov namočil? "Nechal si poradiť od zlých ľudí," uviedol brankárov bývalý právnik Petr Bernátek. To, či to obstojí aj pri súde, uvidíme čoskoro.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články