Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Úvodná radosť: Slováci vstúpili do kvalifikácie víťazne

NITRA - Slovenskí florbalisti zvíťazili vo svojom prvom zápase kvalifikácie MS nad Slovinskom.
Zdroj: 27308
Zdieľajte:

Slovenskí florbalisti vykročili za štvrtou účasťou na svetovom šampionáte úspešne. V prvom vystúpení v kvalifikácii o postup na MS v Česku porazili Slovinsko 2:7. Prvá tretina priniesla jediný gól, do šatní odchádzali s najtesnejším vedeniím naši reprezentanti. Úvodný gól zápasu strelil v šiestej minúte po presnej strele do pravého rohu bránky Ladislav Gál. Druhú tretinu začali hostitelia kvalifikačných bodov v početnej výhode, z druhého gólu sa však tešili až v polovici duelu. Po prihrávke Gála sa presadil Martin Kubovič. Slovincom sa v 32. minúte podarilo zásluhou Kosira znížiť, o päť minút neskôr ale prinavrátil Slovensku dvojgólové vedenie po ofenzívnom rohu nikým nekrytý Kubovič. Raketový vstup mali Slováci do poslednej časti zápasu, už v tretej minúte upokojil našu lavičku štvrtým gólom Michal Dudovič. V 48. minúte našiel Bachan prihrávkou voľného Gála a ten z prvej prekonal slovinského brankára. Sedem minút pred koncom zápasu sa z trestného strielania presadil druhýkrát v zápase Kosir. Posledné slovo však mali domáci florbalisti, v samom závere sa do slovinskej siete trafili ešte Gašparík a Joščák.

Kvalifikácia MS vo florbale (ŠH Klokočina)

EUR2

Slovinsko - Slovensko 2:7 (0:1, 1:2, 1:4)

Góly: 32., 53. Kosir - 6., 48. Gál, 31., 37. Kubovič, 43. Dudovič, 57. Gašparík, 60. Joščák. Rozhodovali: Janne Sjogren, Thomas Ellis (FIN)

Slovinsko: Dolenec (Bernik) – Pustavrh, Kavčič, Časar, Košir, Burnik – Mesec, Vehovec, Triler, Šneberger, Bizjak – Bohinc, Kump, Peklaj, Tomc, Oblak – Ržek, Kožuh


Slovensko: Mazák (Turiak) – Šefčík, Koščo, Grlický, Ujhelyi, Čonka-Skyba – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Miške, Gašparík, Joščák, Dudovič, Nehila – Laštík, Reguly, Mráz

Hlas po zápase:

Petr Koutný, tréner SR: "Zápas bol zbytočne nervózny, na chlapcoch bola cítiť nervozita z prvého zápasu na turnaji. Pripravovali sme sa na niečo iné. Slovinci nás prekvapili svojou bojovnosťou, čakali sme niečo iné. Bolo to o trpezlivosti, kedy dáme gól a občas sme sa s nimi až zbytočne trápili. Bolo to naozaj ťažké stretnutie na začiatok kvalifikácie, ale ja som to čakal. V ofenzíve sme hrali dobre, horšie to bolo v obrannej činnosti. Zo zápasu sa poučíme a pripravíme sa na Francúzov. Sú iný tím ako Slovinsko, verím, že chlapcov už nebude zväzovať nervozita a zvládneme tento duel. Každý od nás očakáva postup a my sme pripravení. Vieme, že kľúčový zápas bude po dni voľna, v sobotu proti Nemecku."

EUR4

Dánsko - Rakúsko 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)

Španielsko - V. Británia 11:1 (3:0, 2:0, 6:1)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články