Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenskí florbalisti sa zišli v Nitre: Cieľ v kvalifikácii je jasný

NITRA - Kvalifikácia majstrovstiev sveta 2018 sa blíži, už v stredu začnú boje o postupové priečky.
Zdroj: 27291
Zdieľajte:

Už o dva dni sa v nitrianskej Mestskej športovej hale na Klokočine začnú kvalifikačné boje o postup na koncoročný svetový šampionát vo florbale mužov, ktoré hostí česká metropola Praha. Slovenský výber sa zišiel v meste pod Zoborom už včera, dnes výber doplnili hráči, ktorí ešte včera hrali českú najvyššiu súťaž za svoje kluby.

Prečítajte si aj

VIDEO Florbalový sviatok v Nitre: Slováci zabojujú o majstrovstvá sveta

Tréner slovenskej reprezentácie Petr Koutný sa musel vysporiadať s citeľnou stratou v podobe zranenia kapitána Lukáša Řezaninu. Slovenský reprezentant sa počas finálového zápasu o Pohár Českej poisťovne v drese Vítkovíc po niekoľkých sekundách na ihrisku zranil, čo mu nedovolí štartovať na kvalifikácii v Nitre. Vo výbere ho nahradil obranca Nižnej Patrik Bachan, kapitánsku pásku po ňom preberie Martin Joščák.

"Pavlík Brus ma pustil od polovice zápasu do prvej obrany, tešil som sa. No hneď v prvom striedaní som nejako zle došliapol a hotovo, natrhnutý väz v členku," popísal nešťastný moment v rozhovore pre oficiálnu stránku kvalifikácie Řezanina. Svoj tip na "náhradného" kapitána mal, v podstate mu však bolo jedno, kto bude pásku nakoniec nosiť. "Líder je líder aj bez pásky a oni v tíme sú," dodal.

Slováci ešte mali v pláne jeden zraz pred samotnou kvalifikáciou v Nitre, no zišlo z neho. Dôvodom bol predovšetkým fakt, že základ tímu tvoria hráči z českej ligy a keďže Česko ako organizátor nehrá kvalifikáciu, ligovú súťaž neprerušujú. "Vedeli sme, že nám hráčov tieto kluby neuvoľnia. Nezostáva nám nič iné, ako sa stretnúť priamo na kvalifikácii v Nitre," prezradil asistent trénera Ján Purc.

Dnes majú reprezentanti voľný a regeneračný deň aby si po náročných ligových súbojoch trochu oddýchli a načerpali nové sily do kvalifikačných bojov. Zajtra popoludní majú prvý spoločný tréning. V stredu večer už ostrý štart proti Slovinsku. "Som rád, že nám Slovenský zväz florbalu vyšiel v ústrety a podujal sa na organizáciu ďalšej významnej udalosti, ktorou kvalifikácia mužov o postup na Majstrovstvá sveta nepochybne je. Nahráva nám to do kariet. Nemusíme nikam cestovať, máme vytvorené vhodné podmienky a môžeme sa plne sústrediť na výkony. Chceme na plno využiť výhodu domáceho prostredia," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave hlavný tréner slovenskej reprezentácie Petr Koutný.

Na lavičke však nebudú chýbať ani zranení Václav Komačka a Lukáš Řezanina. "Lukáš a Vašo do kolektívu jednoducho patria. Sú dlhoroční reprezentanti a tvoria s ostatnými dobrú partiu. Preto sme sa rozhodli, že ich zaradíme do realizačného tímu," dodal tréner Koutný.

Slovenskí florbalisti sa na svetovom šampionáte dosiaľ predstavili trikrát: vo Švédsku 2014 skončili na 10. priečke, vo Švajčiarsku 2012 na 8. pozícii. Na poslednom turnaji pred dvoma rokmi obsadili v lotyšskej Rige 9. miesto.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: wfcq2018.sk

Diskusia

Podobné články