Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Bodový zárez Tatara, valiaca sa "lavína" prvýkrát v tomto roku narazila

NEW YORK - Colorado prvýkrát v roku 2018 prehralo.
Zdroj: 26709
Zdieľajte:

Slovenský hokejista Tomáš Tatar si v noci na stredu v zámorskej NHL pripísal asistenciu, jeho Detroit však prehral doma s Philadelphiou 2:3 po predĺžení.

Tatar zaznamenal deviatu asistenciu v sezóne, keď z jeho aktivity pred bránkoviskom profitoval Frans Nielsen a v 51. minúte vyrovnal na 2:2. O víťazstve Flyers rozhodol v 27. sekunde predĺženia Travis Konecny, ktorý sa šikovne vyhol ofsajdu a prekonal Petra Mrázeka. Regulérnosť jeho gólu potvrdili rozhodcovia aj po vzhliadnutí videa. "Na 100 percent nebol mimo hry. Spravil to vynikajúco a takisto aj čiarový rozhodca odviedol výbornú prácu," uznal pre nhl.com tréner Red Wings Jeff Blashill. Konecny strelil víťazný gól v predĺžení aj v predchádzajúcom zápase Flyers v nedeľu vo Washingtone a paradoxne takisto v 27. sekunde. Philadelphii sa v poslednom čase darí, vyhrala štvrtý zápas za sebou a ôsmy z posledných deviatich. Prvý gól Flyers strelil v 22. minúte Andrew MacDonald, keď vyrovnal na 1:1 a ukončil Mrázekovu sériu bez inkasovaného gólu, ktorá trvala 145 minút a 5 sekúnd. Tatar bol na ľade 17 minút a 11 sekúnd, pripísal si plusový bod a dve strely. V druhej tretine mal za stavu 1:1 veľkú šancu, ale jeho strelu skvelým zákrokom chytil Brian Elliott.

Montreal zastavil valiacu sa "lavínu" z Colorada, ktorú doma zdolal 4:2. Víťazná séria hráčov Avalanche trvala desať zápasov. "Bola to výborná séria, ale je to za nami a ideme ďalej. Zdalo sa mi, že nám dnes chýbali sily, taký som mal pocit z nášho výkonu. Prehrávali sme súboje a boli sme všade neskôr," povedal tréner Avalanche Jared Bednar. Colorado nevyrovnalo najdlhšiu víťaznú sériu v klubovej histórii, ktorá na prelome januára a februára 1999 trvala 12 zápasov. K víťazstvu Canadiens prispel dvomi gólmi a asistenciou Jonathan Drouin, Carey Price zaznamenal 20 zásahov.

Prečítajte si aj

Cehlárik robí v zámorí dobré meno slovenskému hokeju, v AHL opäť bodoval

Rozbehnutý Boston zdolal New Jersey 3:2 a natiahol bodovú sériu na 17 zápasov, čo sa mu naposledy podarilo pred 25 rokmi. V histórii Bruins je to tretia najdlhšia šnúra, predtým sa to "medveďom" podarilo trikrát v rokoch 1930, 1977 a 1983. Rekordná séria s minimálne bodom trvala 23 zápasov od 22. decembra 1940 do 23. februára 1941. "Diabli" síce prestrieľali domácich v pomere 39:24, ale v bránke Bruins zažiaril Tuukka Rask. O góly Bostonu sa postarali Brad Marchand, Patrice Bergeron a Riley Nash. Pre zranenie nedochytal zápas brankár Devils Cory Schneider, po dvoch tretinách ho vystriedal nováčik Ken Appleby. Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára bol s časom 23:49 min. tradične najvyťaženejší muž svojho tímu, do štatistík sa zapísal dvomi strelami.

Edmonton prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu, keď najhoršiemu tímu Východnej konferencie nestrelil doma ani gól a prehral s Buffalom 0:5. "Neviem nájsť slová, ktorými by som to presne opísal. Každý kto sa na to pozeral, musel byť sklamaný," povedal zámorským médiám tréner Oilers Todd McLellan. V bránke Sabres žiaril Robin Lehner, ktorý zlikvidoval 33 striel, zaznamenal druhý shutout v sezóne a siedmy v profiligovej kariére. Pred ním v bránke Sabres naposledy vynuloval strelcov Edmontonu legendárny český brankár Dominik Hašek 27. marca 1998. Buffalo vyhralo v pondelok v Calgary a druhýkrát v sezóne uspelo v dvoch dueloch za sebou. Štyrmi bodmi (1+3) prispel k úspechu Jack Eichel. V obrane Edmontonu sa predstavil Andrej Sekera, ktorý odohral rovných 14 minút a zaznamenal jeden strelecký pokus.

Vôbec sa nedarí hráčom Los Angeles, ktorí prehrali vo Vancouveri 2:6 a neuspeli v siedmom z posledných ôsmich duelov. Po dva góly Canucks strelili nováčik Brock Boeser a Loui Eriksson, ktorý ukončil 18-zápasové čakanie na presný zásah. "Kosatky" vyhrali tri z posledných piatich zápasov. Slovenský útočník Kings Marián Gáborík strávil na ľade 16 minút a 19 sekúnd, ale do štatistík sa nezapísal ani v štvrtom zápase za sebou. Na gól čaká od 30. decembra, neskóroval v deviatich zápasoch v rade.

O víťazstve Winnipegu na ľade San Jose 5:4 rozhodol v 18. sekunde predĺženia svojim druhým gólom v zápase Bryan Little. Jets trikrát stratili jednogólové vedenie, ale napokon si pripísali tretie víťazstvo za sebou. Winnipeg sa v predĺžení presadil v tejto sezóne vôbec prvýkrát. Pri víťazstve "tryskáčov"bol aj slovenský útočník Marko Daňo, ktorý absolvoval deväť striedaní a na ľade bol necelých 6 minút. Zaznamenal mínusový bod a jednu strelu.

Prečítajte si aj

VIDEO Tomáš Jurčo prvýkrát v sezóne ochutnal ľad NHL, Pánik porazil Haláka


NHL:
Boston - New Jersey 3:2, Pittsburgh - Carolina 3:1, Detroit - Philadelphia 2:3 pp (TATAR za domácich 0+1), Montreal - Colorado 4:2, Nashville - Tampa Bay 3:4 pp, St. Louis - Ottawa 3:0, Dallas - Florida 6:1, Edmonton - Buffalo 0:5, Anaheim - New York Rangers 6:3, Vancouver - Los Angeles 6:2, Vegas - Columbus 6:3, San Jose - Winnipeg 4:5 pp

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články