Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Peter Šťastný po včerajšku prežíva eufóriu

Prvá z troch plánovaných exhibícií na počesť Pavla Demitru sa vydarila. Aktéri stredajšieho zápasu v Poprade si nemohli vynachváliť atmosféru a viacerí z nich sa tešili aj stretnutiu s bývalými spoluhráčmi.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Z výsledku 9:8 po sam. nájazdoch v prospech slovenského výberu sa najviac tešili diváci, ktorí videli mnoho vydarených akcií a gólov. Samotní aktéri, medzi ktorými bolo viacero hokejových hviezd niekoľkých generácií, hovorili najmä o silných emóciách. V 38. minúte boli počas prerušenia hry stlmené svetlá a hráči i diváci spontánne vstali. Potleskom si uctili Pavla Demitru, čo bolo jedným z hlavných cieľov zápasu.

"Tou 38. minútou som bol naozaj dojatý. Ja túto tradíciu nepoznám, no už som o nej čítal. Myslím si, že sme si tým Paľa Demitru uctili naozaj veľmi dôstojne a hráči boli dojatí. A či som spokojný? Spokojný je slabé slovo, ja som nadšený," poznamenal Peter Šťastný, ktorý bol zároveň jedným z organizátorov podujatia.

Bývalý kapitán slovenskej reprezentácie si zápas užíval a nastúpil v oboch tímoch. "Hral som s bratom Antonom a s Petrom Bondrom, s ktorými sme obnovili útok spred dvadsiatich rokov. Som veľmi rád, že toľko hráčov prijalo pozvanie. Povedal som, že Miro Marcinko tu musí byť, takisto aj Jerguš Bača, ktorý, žiaľ, nemohol hrať. Mnoho rokov som týchto chlapcov nevidel, takže som sa na nich veľmi tešil. Naše stretnutie bolo o to krajšie, že malo taký mimoriadny cieľ," poznamenal Šťastný.

V drese St. Louis sa predstavili bývalí hráči St. Louis Blues. Nechýbali Mike Sillinger, Scott Young či člen Siene slávy NHL Bernie Federko. Podľa slov Ľuboša Bartečka pracovali organizátori aj na ďalších zvučných menách, ktoré sa však na Slovensku napokon nepredstavia. "Pracovali sme na tom, aby káder St. Louis Blues Alumni doplnili hráči ako McInnis, Pronger, Tkachuk či Bergevin, ale tí sú veľmi zaneprázdnení a nemohli prísť. Ak by tu boli aj oni, bolo by to skvelé, ale myslím si, že aj tak to bol krásny zážitok," uviedol Bartečko.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články