Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Po tomto kroku je jasné, že Jágr rekord Howea neprekoná

CALGARY - Český veterán Jaromír Jágr sa ocitol na listine zranených hráčov.
Zdroj: 26404
Zdieľajte:

Hokejový klub zámorskej NHL Calgary Flames zaradil v pondelok českého útočníka Jaromíra Jágra na listinu zranených hráčov s platnosťou od 31. decembra.

Štyridsaťpäťročný Jágr odohral v prebiehajúcej sezóne za "plamene" 22 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a pridal šesť asistencií. Naposledy nastúpil na silvestrovský zápas proti Chicagu Blackhawks (4:3 pp). Informovala o tom oficiálna webová stránka NHL.

Prečítajte si aj

VIDEO Zdeno Chára úradoval: Po jeho strele zostal súper ležať nehybne na ľade!

V zámorí sa špekuluje o Jágrovom konci v Calgary i NHL. Jeho agent Petr Svoboda dostal údajne povolenie rokovať s inými klubmi, no prezident Flames neočkáva, že by iný tím z NHL mal o služby čoskoro 46-ročného veterána záujem. Ako najreálnejšia možnosť sa javí Jágrov návrat do Európy.

Jágr si pred sezónou brúsil zuby na pokorenie rekordu Gordieho Howea v počte odohratých zápasov v NHL. Po tom, ako ho vedenie "plameňov" umiestnilo na listinu zranených je isté, že Howeov rekord zostane neprekonaný. Calgary do konca základnej časti čaká už len 37 zápasov, Jágr by na prekonanie Howea musel odohrať 35 z nich, čo je za daných okolností nereálne.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR/hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články