Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Jurčo stále čaká na premiérový štart v tejto sezóne NHL, Chicago prehralo

NEW YORK - Chicago nastúpilo proti Minnesote už bez Richarda Pánika, ktorý tesne pred tým prestúpil do Arizony.
Zdroj: 27053
Zdieľajte:

Hokejisti Chicaga prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na domácom ľade s Minnesotou 1:2. Hostia dokázali v zápase otočiť skóre, víťazný gól Wild strelil v 44. minúte obranca Ryan Suter.

Za Blackhawks už nenastúpil Richard Pánik, ktorého klub vymenil v noci do Arizony. V zostave "jastrabov" chýbal aj druhý slovenský útočník Tomáš Jurčo. Dvadsaťpäťročného krídelníka povolal klub do prvého tímu pred tromi dňami, doteraz pôsobil na farme Rockford IceHogs v AHL, kde v 36 dueloch strelil 13 gólov a pridal 12 asistencií.

Chicago malo v prvej tretine jasnú dominanciu (14:5 na strely), no nedokázalo ju využiť a v ďalšom priebehu to bol už vyrovnaný duel. "Divosi" vyhrali prvý zápas po dvoch prehrách, výraznou mierou sa o to pričinil brankár Devan Dubnyk, ktorý mal 34 úspešných zákrokov. "Keď celú tretinu 'sedíte' vo vlastnom pásme a naháňate Patricka Kanea, je to ťažká úloha. No odviedli sme kus práce, aby sme prežili túto búrku. Ale musíme sa z toho poučiť," povedal Suter.

Prečítajte si aj

NHL: Nashville predlžoval zmluvy, opory defenzívy si poriadne zarobia

"Do konca zostáva ešte veľa duelov, no každý bod v takýchto zápasoch je dôležitý. Musíme sa z toho poučiť a prichystať sa na piatkové stretnutie s Winnipegom, snáď dokážeme získať dva body," uviedol pre nhl.com útočník "jastrabov" Nick Schmaltz. Zaujímavosťou je, že všetky tri góly v zápase dali obrancovia.

V kanadskom derby podľahlo Toronto doma Ottawe 3:4. Hostí podržal výborným výkonom brankár Craig Anderson, ktorý zlikvidoval 45 striel súpera. O rozhodujúci zásah sa postaral v 57. minúte Tom Pyatt, ktorý blafákom zužitkoval prečíslenie troch na jedného. "Bol to víťazný gól a sám som neskóroval už dosť dlho, takže to bol dobrý pocit. Všetci sme sa dnes bavili a Anderson bol fantastický. Dnes sme im dovolili príliš veľa striel. Mohli dať oveľa viac gólov, no náš brankár nás podržal," povedal Pyatt, ktorý ukončil 20-zápasovú sériu bez gólu.

NHL:


TORONTO MAPLE LEAFS - OTTAWA SENATORS 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Góly: 39. Borgman (Bozak, Komarov), 41. van Riemsdyk (Bozak, Marner), 53. Rielly (Nylander, Hainsey) - 12. Chabot (Dzingel), 22. Hoffman (Duchene), 43. Dumont (Chlapík, Burrows), 57. Pyatt (Duchene, Smith). Brankári: Andersen - Anderson, strely na bránku: 48:32, 19.117 divákov.

CHICAGO BLACKHAWKS - MINNESOTA WILD 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Góly: 13. Seabrook (Kempný, Schmaltz) - 30. Brodin (Zucker, Dumba), 44. Suter (Koivu, Granlund). Brankári: Forsberg - Dubnyk, strely na bránku: 35:27, 21.721 divákov.


Prečítajte si aj

Jeden deň ukončil 27-zápasový gólový pôst, na druhý mení dres. Pánik prestupuje!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články