Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Domáce USA vybojovalo bronz, tréner je na hráčov hrdý

BUFFALO - Bronzové medaily si na majstrovstvách sveta do 20 rokov v americkom Buffale vybojovali domáci hokejisti.
Zdroj: 26962
Zdieľajte:

Američania zvíťazili v súboji o tretie miesto nad Českom 9:3, o svojom triumfe rozhodli vynikajúcim výkonom v druhej tretine, ktorú vyhrali 6:0. Pre USA je to celkovo jedenásta medaila v histórii svetových šampionátov, z toho šiesta bronzová.

Prečítajte si aj

Slovensko spoznalo súperov v základnej skupine MSJ 2019!

o bronz:

USA - Česko 9:3 (1:0, 6:0, 2:3)

Góly: 20. Frederic, 21. Poehling (J. Anderson, Perunovich), 25. J. Anderson (Tkachuk, Mittelstadt), 26. Frederic (Hughes, Tufte), 28. Bellows (trestné strieľanie), 33. Frederic, 40. Bellows (Norris), 46. Frederic (Bellows, Harper), 58. Harper (Samberg) - 41. Kaut (Hájek, Nečas), 43. Pavlík (Kodýtek, Vala), 48. Kurovský (Kodýtek, Pavlík). Rozhodovali: Schukies (Nem.), Sjoqvist (Švéd.) – Kilian (Nór.), McCrank (Kan.), vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 2:0, 7122 divákov.

USA: Oettinger (57. Swayman) – Fox, Samberg, Lindgren, Perunovich, Peeke, M. Anderson, Hughes – Poehling, Yamamoto, Bellows – Tkachuk, Mittelstadt, J. Anderson – Norris, Harper, Jones – Tufte, Frederic

Česko: Kořenář (25. Škarek) – Hájek, Budík, Vála, Galvas, Šalda, Hrdinka, Král – Zachar, Kaut, Reichel – Nečas, Zadina, Michnáč – Kurovský, Chytil, Pavlík – Lauko, Safin, Kodýtek – Hrabík

V prvej tretine sa hral opatrný hokej, obe mužstvá mali za sebou náročné semifinále s krátkou regeneráciou, čo bolo poznať najmä na pohybe. Česi začali sľubnou akciou, po ktorej zvonila žrď Oettingerovej bránky, v závere tretiny však otvoril skóre v oslabení Frederic a odštartoval nevídanú gólovú smršť Američanov. Tí v druhej tretine totálne ovládli zápas a Čechom v nej strelili šesť gólov. Hetrik zavŕšil Frederic, ktorý v treťom dejstve strelil aj svoj štvrtý gól v zápase. Česi napokon dokázali prekonať amerického brankára trikrát a dali z ich pohľadu výsledku krajšiu podobu. Američania tak po vlaňajšom titule berú bronz, Česi čakajú na medailu už trinásť rokov. Naposledy získali bronz v roku 2005 na MS v Grand Forks.

hlasy po zápase:

Trent Frederic, autor štyroch gólov v zápase: "Po prehre v semifinále sme boli sklamaní. Ale vedeli sme, že pred nami je ešte jeden zápas. Chceli sme medailu a to sme aj urobili."

Bob Motzko, tréner USA: "Získať akúkoľvek medailu je veľmi náročné. Dokázali sme, že hokej je v USA na veľmi dobrej úrovni. Som na svojich hráčov hrdý."

Kieffer Bellows, útočník USA: "Turnaj ukázal, koľko skvelých tímov a hráčov je na tejto úrovni na svete. Pre mňa je veľkou cťou zavesiť si na krk bronzovú medailu."

Filip Zadina, útočník ČR: "Chceli sme medailu, ale nevyšlo to. Dostali sme hlúpy gól v prvej tretine a potom sme zlyhali. Ale aspoň že sme dali tri góly v poslednom dejstve."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články