Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Domáce USA do finále nejde, o titul sa pobijú iné veľmoci, Petersson: Máme veľkú šancu

BUFFALO - Trojročný medailový pôst z juniorských šampionátov môžu švédski hokejisti ukončiť ziskom titulu, Kanaďania si zopakujú finále z vlaňajška. Vo finále MS hráčov do 20 rokov sa v noci na sobotu o 2.00 SEČ stretnú tímy, ktoré dosiaľ v riadnom hracom čase nespoznali chuť prehry.
Zdroj: 26937
Zdieľajte:

Švédi zatiaľ prechádzajú šampionátom ako nôž maslom, keď nestratili ani bod. Kanaďania zaváhali iba raz, keď v základnej skupine nestačili na rivala z USA, v zimnej klasike prehrali 3:4 po samostatných nájazdoch. "Máme veľkú šancu na titul, ale nesmieme zabudnúť, ako sme sa sem dostali. A to je tvrdou prácou a vierou v nás samých," povedal pre oficiálny web Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) švédsky útočník Elias Petersson.

Prečítajte si aj

NHL: Slovenský útočník sa vracia do NHL, povolali ho z farmy

Severania získali titul naposledy v roku 2012 v Calgary, medaily sa dočkajú po troch rokoch. V roku 2014 v Malmö nestačili vo finále na Fínsko. Brankár Filip Gustavsson podporil finálovú účasť skvelým výkonom v semifinále, v ktorom Švédi zdolali USA 4:2. Američania pritom súpera prestrieľali. "Proti nám sa najskôr postavili USA a teraz Kanada, podľa mňa dve najlepšie mužstvá na šampionáte. Ak chceme dokázať, že sme najlepší, musíme Kanadu zdolať," vyhlásil Gustavsson.

Kanaďania nedali v semifinále žiadnu šancu Česku, o víťazstve 7:2 rozhodli štyrmi gólmi v druhej tretine. "Dnes môžeme oslavovať, ale zajtra musíme vstať a urobiť to isté. Teda zvíťaziť," povedal brankár "javorových listov" Carter Hart a dodal: "Tento zápas je za nami, ale musíme vyhrať aj zajtra. Na ničom inom nezáleží." Českí hokejisti netajili sklamanie, ale proti USA v zápase o bronz majú veľkú motiváciu. "Aj keby sme mali na ľade zomrieť, chceme pre Českú republiku vybojovať medailu," povedal Filip Zadina, ktorý na šampionáte strelil už sedem gólov.

Prečítajte si aj

VIDEO MS20 Menšia senzácia je na svete: Kto sa udržal medzi elitou?

V drese Kanady žiaril v semifinále Drake Batherson, autor hetriku. "V prvej tretine sme nehrali príliš dobre, ale potom sme ukázali našu skutočnú silu," uviedol Batherson. Kanaďania na vlaňajšom šampionáte prehrali vo finále v Montreale s USA, teraz by sa chceli revanšovať. "Myslím si, že zajtra musíme predviesť našu najlepšiu hru," povedal kanadský tréner Dominique Ducharme.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články