Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS20: Švajčiarsky kouč zaskočil nielen novinárov, takúto odpoveď nikto nečakal!

BUFFALO – Tréner švajčiarskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Christian Wohlwend poskytol médiám netradičné vyjadrenia pred štvrťfinálovým duelom na prebiehajúcich MS, v ktorom sa jeho zverenci stretnú s Kanadou.
Zdroj: 26885
Zdieľajte:

Švajčiarsko obsadilo v B-skupine konečné štvrté miesto a v utorňajšom zápase o postup medzi elitné kvarteto sa stretne s víťazom A-skupiny Kanadou. Štyridsaťročný kouč zaskočil prítomných žurnalistov odpoveďou hneď na prvú otázku, čo očakáva od tohto zápasu. "Opätovnú dominanciu Kanady," uviedol Wohlwend, narážajúc na debakel 1:8, ktorý utrpel jeho tím v predšampionátovej generálke práve s Kanadou: "Tento zápas ukázal, že sme im stále veľmi vzdialení. Sú rýchlejší, väčší, silnejší, majú lepšiu strelu aj prihrávku. Vo všetkom sú lepší." Diplomaticky nezaobalil ani odpoveď na následnú otázku, či sa bude rovnako prihovárať svojim zverencom. "Presne tak isto. A že sa s tým skúsime popasovať. Čo iné mám povedať? Oni majú množstvo hráčov draftovaných v prvom kole. Zvyšok v druhom. A ten jeden zo štvrtého kola má odohratých najviac zápasov v NHL. Čo mám teda hovoriť? My máme jedného draftovaného, zo štvrtého kola. Jedného. Zvyšok nie je draftovaný," dodal Wohlwend.

Prečítajte si aj

Miláčik Zvolena sa v novom klube dlho neohrial: Skúsený brankár je na odchode!

Samotní hráči sa vyjadrili, že favorita môžu prekvapiť. "Je to veľká výzva, ale myslím si, že to môžeme dokázať. Ak budeme mať svoj deň, všetko je možné," citovala kanadská televízia TSN útočníka Justina Sigrista. Obranca Nico Gross načrtol stratégiu, ktorá by mohla viesť k úspechu: "Musíme hrať tvrdo, to nemajú radi. Potrebujeme sa dostať s pukom do ich pásma a tam ich tlačiť. S tvrdou a agresívnou hrou máme šancu," uviedol 17-ročný zadák a na margo vyjadrení svojho trénera dodal, že práve úprimnosť je súčasťou toho, čo z neho robí ozajstného vodcu: "Je to skutočne dobrý tréner. Niekedy na nás nakričí, keď robíme chyby, čo je však dobre, lebo nám to pomáha robiť veci v budúcnosti lepšie."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články