Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Krásna akcia: Marko Daňo strelil svoj prvý gól v sezóne!

NEW YORK - Slovenský hokejista Marko Daňo sa v noci na pondelok vrátil do zostavy Winnipegu.
Zdroj: 26878
Zdieľajte:

V silvestrovskom zápase NHL na ľade Edmontonu strelil svoj premiérový gól v sezóne. Dvadsaťtriročný útočník otvoril skóre stretnutia už v 3. minúte a nasmeroval tak Jets k suverénnemu víťazstvu 5:0. V drese Oilers sa predstavil jeho krajan Andrej Sekera.Daňo odohral svoj prvý duel za Winnipeg od 27. októbra. Po zranení centra Marka Scheifeleho dostal šancu v dueli s Edmontonom a chopil sa jej výborne. Slovenský útočník, ktorý nastúpil vo štvrtom útoku Jets, skóroval v čase 2:34 z prvej strely hostí na bránku. Presadil sa po peknej kombinácii, keď si vymenil puk s Mattom Hendricksom a zakončil zblízka do odkrytej bránky. "Bola to krásna akcia. Začal ju Ben Chiarot, prihral mi puk, ja som ho posunul Hendricksovi a ten ma našiel voľného na 'zadných dverách, takže mi stačilo zasunúť puk do prázdnej bránky. Bol to skvelý pocit a výborná akcia mojich dvoch spoluhráčov. Ja som len zlízol odmenu," povedal Daňo pre oficiálny web profiligy.

Trenčiansky odchovanec sa po slabšom úvode sezóny vytratil zo zostavy Jets, v ktorej chýbal 30-krát v rade. Svojej šance sa dočkal v záverečnom zápase kalendárneho roka a v siedmom tohtosezónnom štarte dal svoj premiérový gól a dosiahol prvý bod v ročníku. "Marko je úžasný spoluhráč. Nikdy sa na nič nesťažoval, každý deň prinášal do tímu pozitívnu náladu a tvrdo drel na tréningoch. Keď prišla jeho príležitosť, bol schopný ju využiť. Klobúk dolu pred chalanmi, ktorí nenastupujú pravidelne, špeciálne pred Markom, ktorý mal dnes veľký vplyv na výsledok zápasu," pochválil Daňa kapitán "tryskáčov" Blake Wheeler.

Zo Slovákov bodoval v noci aj Tomáš Tatar, ktorý asistenciou prispel k triumfu Detroitu 4:1 nad Pittsburghom. V akcii bol brankár Jaroslav Halák, ktorého New York Islanders si odniesol z ľadu Colorada výprask 1:6. Halák odchytal prvé dve tretiny, inkasoval päť gólov z 35 striel, pred treťou tretinou ho vystriedal v bránke Nemec Thomas Greiss.

Toronto s obrancom Martinom Marinčinom prehralo na ľade nováčika Las Vegas 3:6. Hlavnou postavou duelu bol švédsky útočník William Karlsson, ktorý strelil premiérový hetrik v histórii Golden Knights a pridal k nemu aj jednu asistenciu. Chicago so slovenským útočníkom Richardom Pánikom prehralo v Calgary 3:4 po predĺžení.

Výsledky NHL:

Vegas - Toronto 6:3, Anaheim - Arizona 5:2, Columbus - Tampa Bay 0:5, Detroit - Pittsburgh 4:1 /TATAR za domácich 0+1/, Edmonton - Winnipeg 0:5 /DAŇO za hostí 1+0/, Colorado - New York Islanders 6:1 /HALÁK za hostí chytal do 41. minúty, inkasoval 5 gólov z 35 striel/, Dallas - San Jose 6:0, Calgary - Chicago 4:3 pp

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články