Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská reprezentácia do 16 rokov schytala výprask od Fínska

Wetzikon 30. decembra (TASR) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 16 rokov prehrali v sobotu vo svojom záverečnom vystúpení na Turnaji štyroch krajín vo švajčiarskom Wetzikone s rovesníkmi z Fínska hladko 1:6. Jediným úspešným strelcom SR "16" bol v druhej tretine Miroslav Tvrdoň.
Zdroj: 5748
Zdieľajte:

Tréner Milan Sitár napriek nepriaznivému výsledku ocenil prístup hráčov v oslabeniach a vyzdvihol aj výkon brankára Latkóczyho, ktorý najmä v prvých dvoch tretinách úspešne kryl mnoho striel súpera. "Fíni nás na začiatku trochu nachytali, bolo vidieť, že sa veľmi dobre pripravili na tento zápas a že nás nechcú podceniť. Od začiatku boli veľmi aktívni, makali, korčuľovali a mali veľa striel. Napriek tomu, že sme prehrali, sa v tomto zápase ukázal veľmi pozitívny prvok, keďže sme ubránili až päť fínskych presiloviek, napriek výraznej aktivite súpera. Hoci sa Fíni veľmi snažili, nedali nám v početnej prevahe gól, a to si veľmi vážim. Veľmi dobre v týchto fázach zachytal aj brankár," povedal Sitár pre web SZĽH.


Z troch zápasov na podujatí vyťažili jeho zverenci jediné víťazstvo - 8:4 nad Nemcami. O konečnom umiestnení slovenskej "šestnástky" na turnaji rozhodne duel medzi domácim Švajčiarskom a Nemeckom (13.30). "V každom zápase na turnaji bolo vidieť pozitívne momenty. Mali sme tu deväť nových hráčov, ktorí neboli v predošlých výcvikových táboroch, a myslím si, že sa neuviedli zle. Je treba, aby zbierali skúsenosti z týchto akcí. Musíme sa sústrediť aj na kondičnú stránku, aby hráči dokázali lepšie zvládnuť tretie tretiny najmä v pokročilej fáze turnaja. Kľúčová je ešte tvorivosť, aby sa chalani nebáli tvoriť s pukom na modrej čiare, v strednom pásme, prakticky kdekoľvek, kde sa im naskytne príležitosť. Aj dnes sme totiž mali niektoré momenty, kedy sme zbytočne zahadzovali puky, ale keď sa chalani ukľudnili a začali tvoriť, už to bolo lepšie. Aj to je pochopiteľne o skúsenostiach," dodal Sitár.


Turnaj štyroch krajín vo Wetzikone


Slovensko "16" - Fínsko "16" 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Gól SR: 28. Tvrdoň


Zostava SR 16: Latkóczy - Stacha, Fatul, Putala, Bakala, Haborák, Patzelt, Drápal, Zubák - Krajč, Litavec, Šimko - Faith, Tvrdoň, Kolenič - Lukošík, Vernarec, Mastič - Petráš, Smidžár, Ketner

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články