Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bokroš zverejnil konečnú nomináciu na MSJ, nezmestilo sa do nej päť hráčov

ROCHESTER – Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov Ernest Bokroš v nedeľu oznámil konečnú nomináciu na juniorský šampionát. Káder má 23 členov, ktorí sa od 26. decembra zúčastnia MS v Buffale.
Zdroj: 26765
Zdieľajte:

Bokroš spravil záverečný výber po dvoch prípravných zápasoch s Bieloruskom (4:1) a Ruskom (2:3 sn). Z kádra, ktorý absolvoval sústredenie v Rochesteri, s družstvom na svetový šampionát nepocestujú obrancovia Dušan Kmec a Andrej Leško a trojica útočníkov Niki Jaško, Vladimír Vybiral a Patrik Marcinek.

Prečítajte si aj

VIDEO Anketa: Ktorý tím Tipsport ligy vytvoril pre fanúšikov najlepšie vianočné video?

"Tak ako každý rok sme museli spraviť posledný krok a vyradiť niektorých hráčov z kádra. O to to bolo ťažšie tento rok tým, že všetci chlapci v dvojzápase proti Bielorusku a Rusku podali veľmi dobré výkony a do poslednej chvíle nám zamotali hlavu. Celý realizačný tím sa však musel rozhodnúť pre piatich chlapcov, ktorí opustia náš tím," uviedol Bokroš pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Slováci na Štedrý deň ukončili záverečnú prípravu a presunuli sa z Rochestru do dejiska turnaja v Buffale. V skupine sa stretnú postupne s Kanadou, USA, Fínskom a Dánskom.

Prečítajte si aj

VIDEO Medzinárodný vianočný pozdrav z Nitry: Takéto Rolničky ste ešte nepočuli!

Nominácia SR 20 na MS juniorov 2018 IIHF (24. decembra 2017 – 07. januára 2018):

brankári: Roman Durný (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Dávid Hrenák (St. Cloud State University, NCAA/USA), Jakub Kostelný (HK DUKLA Trenčín)

obrancovia: Martin Bodák (Kootenay Ice, WHL/Kan.), Martin Fehérváry (Oskarshamn IK, Švéd.), Samuel Fereta, Tomáš Hedera (obaja HC SLOVAN Bratislava), Michal Ivan (Acadie-Bathurst Titan, QMJHL/Kan.), Marek Korenčik (Lulea HF, Švéd.), Dávid Matejovič (MMHK Nitra), Vojtech Zeleňák (HC Sparta Praha, ČR)

útočníci: Samuel Buček (Chicago Steel, USHL/USA), Viliam Čacho (HK DUKLA Trenčín), Miloš Kelemen (HKM Zvolen), Filip Krivošík (LeKi Hockey, Fín.), Peter Kundrik (HK ŠKP Poprad), Adam Liška (Kitchener Rangers, OHL/Kan.), Miloš Roman (Vancouver Giants, OHL/Kan.), Adam Ružička (Sarnia Sting, OHL/Kan.), Erik Smolka (HK DUKLA Trenčín), Samuel Solenský (Johnstown Tomahawks, NAHL/USA), Marián Studenič Hamilton Bulldogs, OHL/Kan.), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica)

Prečítajte si aj

VIDEO Banskobystričania želajú fanúšikom šťastné a veselé, ich spev vás zaručene pobaví

realizačný tím: manažér Roman Ulehla, hlavný tréner Ernest Bokroš, asistent trénera Ivan Feneš, asistent trénera Milan Pažítka, tréner brankárov Peter Kosa, masér Rastislav Ladecký, masér Ľuboš Ondrejka, lekár Milan Petro, videotréner Patrik Michnáč

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články