Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Vynikajúce správy, Sekera by mohol nastúpiť ešte pred Vianocami

EDMONTON - Slovenský hokejový obranca Edmontonu Oilers Andrej Sekera, ktorý sa zotavuje po operácii kolena, je blízko k návratu do NHL. Pre zámorské médiá to povedal tréner kanadského tímu Todd McLellan s tým, že Sekera by mohol prvýkrát v tejto sezóne nastúpiť už pred Vianocami.
Zdroj: 20271
Zdieľajte:

"Sekera sa priblížil k návratu. V pondelok proti San Jose však ešte hrať nebude," povedal pre nhl.com McLellan. Do zostavy "olejárov" by sa po zranení hornej časti tela mohol už proti Sharks vrátiť Adam Larsson.

Prečítajte si aj

Šatan má jasno: Tento jeden hráč má miestenku na ZOH istú už teraz!

Tridsaťjedenročný Sekera absolvoval v máji operáciu natrhnutých väzov v kolene a lekárska prognóza hovorila o šesť až deväťmesačnej rekonvalescencii. Zdalo sa, že sa vráti skôr, pretože sa na tréningu objavil už v októbri, ale napokon sa jeho návrat odložil. Slovenský obranca je mimo hry po zákroku útočníka Anaheimu Ducks Ryana Getzlafa v zápase play off minulej sezóny.

Sekera prišiel do Edmontonu ako voľný hráč v roku 2015 a zaradil sa medzi lídrov obrany. V uplynulom ročníku odohral 80 zápasov, v ktorých zaznamenal 35 bodov (8+27). V NHL nastúpil v dresoch Buffala, Caroliny, LA Kings a Oilers dokopy na 647 duelov a nazbieral v nich 224 bodov (45+179). V play off pridal 19 štartov a štyri body (2+2). Na konte má striebro z MS 2012 v Helsinkách, vlani s Tímom Európy postúpil do finále Svetového pohára v Toronte.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články