Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 obrancov, ktorí by po MSJ mali naskočiť rovno do NHL

BRATISLAVA - Prehliadka mladých nádejí sa na MSJ týka samozrejme i obrancov. Týchto päť talentovaných zadákov by mohlo okúsiť NHL už počas tohto ročníka.
Zdroj: 26757
Zdieľajte:

Dante Fabbro, Kanada

(1998, draft: Nashville Predators, 1. kolo, 16. miesto, 2016)

Fabbro druhým rokom pôsobí na Bostonskej univerzite v NCAA. V prvej sezóne sa trochu hľadal, ale momentálne právom patrí medzi najväčšie klenoty kanadského hokeja. V tomto ročníku získal už tridsať kanadských bodov. Na MSJ mu bude patriť miesto v prvej formácii a aj modrá čiara počas presilových hier. Jeho klub NHL, Nashville Predators, navyše šancu mladíkom dáva, čo môže potvrdiť aj rovnako starý Samuel Girard.

Prečítajte si aj

ONLINE z KHL: HC Slovan Bratislava - HC Lada Togliatti

Miro Heiskanen, Fínsko

(1999, draft: Dallas Stars, 1.kolo, 3. miesto, 2017)

Jedna z hviezd draftu 2017 sa na tohtoročných MS U18 na Slovensku stala najlepším obrancom turnaja, kde Fínsko bralo striebro. Heiskanen má za sebou kompletný ročník 2016/17 v tíme účastníka Liigy HIFK, kde začal aj túto sezónu. MSJ v Buffale budú jeho druhé, pretože štartoval aj pred rokom. Mladík má vynikajúci pohyb a perfektnú rozohrávku. Výborne podporuje ofenzívu, čo dokazuje jeho deväť gólov v tejto sezóne fínskej súťaže.

Rasmus Dahlin, Švédsko

(2000, pravdepodobne jednotka draftu 2018)

Len veľká zhoda negatívnych náhod by mohla tohto 17-ročného obrancu obrať o post draftového čísla jeden. Švédsky zadák rastie do obrovskej persóny celej NHL a postupom času by mohol dosahovať úroveň najväčších hviezd. Už druhú sezónu má isté miesto v zostave Frölundy, v SHL.

Kale Clague, Kanada

(1998, draft: Los Angeles Kings, 2. kolo, 51. miesto, 2016)

Ofenzívny obranca klubu Brandon Wheat Kings, hrajúceho WHL, sa zlepšuje každým rokom, čo sa odzrkadľuje aj v kanadskom bodovaní, kde si momentálne drží priemer až 1,67 bodu na stretnutie. Ak by takto pokračoval aj po MSJ, tak by mal prekonať rekord súťaže, ktorý sa zrodil ešte v sedemdesiatych rokoch. Clague by v Kings mohol prerásť aj Drewa Doughtyho.

Olli Juolevi, Fínsko

(1998, draft: Vancouver Canucks, 1. kolo, 5. miesto, 2016)

Rodák z Helsínk sa pripravuje už na svoje tretie MSJ. Na tých posledných bol dokonca kapitánom Fínska! Po dvoch sezónach v mužstve OHL - London Knights, si to pred začiatkom aktuálnej sezóny namieril späť domov, kde ako odchovanec Jokeritu hráva za TPS Turku. V dvadsiatich dueloch získal už štrnásť kanadských bodov a znova bude patriť k lídrom "Suomi" na MSJ.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články