Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovensko neodohrá pred ZOH ani jeden prípravný zápas, Šatan stanovil dátum zverejnenia konečnej nominácie

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia neodohrá pred februárovými zimnými olympijskými hrami v Pjongčangu už žiadny prípravný zápas. Do dejiska ZOH odcestuje pravdepodobne 6. februára. V pondelok to prezradil generálny manažér slovenských hokejových reprezentácii Miroslav Šatan s tým, že realizačný tím má už asi na 80 percent hotovú predstavu o mužstve.
Zdroj: 24374
Zdieľajte:

Pôvodne sa uvažovalo o prípravnom stretnutí v Kórejskej republike, no nakoniec sa neuskutoční z dôvodu logistiky. "Už nebude. Bola tam jedna možnosť, ale v podstate by sme museli cestovať päť hodín do Soulu a celé by to trvalo dva dni. Mali sme pocit, že k tej dlhej ceste a k osemhodinovému časovému posunu by to mužstvu neprospelo. Takže nasledujúci zápas budú už samotné olympijské hry," ozrejmil Šatan.

Prečítajte si aj

ONLINE z KHL: HC Slovan Bratislava - HC Barys Astana

Konečnú nomináciu oznámi spolu s realizačným tímom v druhej polovici januára. Začiatkom ďalšieho mesiaca je naplánovaný niekoľkodňový kemp v Bratislave a potom už odchod do dejiska turnaja. "Nomináciu budeme robiť medzi 15.-20. januárom, keď sa bude musieť definitívne uzavrieť zostava. Zraz budeme mať pravdepodobne v prvý februárový týždeň v Bratislave a odlet do dejiska hier by mal byť 6. februára," povedal.

Prečítajte si aj

Dravecký sa ospravedlnil: V osobnom živote prežívam náročnejšie obdobie

Slováci absolvovali pod vedením nového trénera Craiga Ramsayho dva prípravné turnaje v Nemecku a Nórsku a dokopy osem stretnutí vrátane augustového dvojzápasu s Českom. Za ten krátky čas si museli osvojiť nový herný systém, ktorý im naordinoval kanadský kouč. "Na začiatku sme mali obavu, že máme málo času a krátku prípravu na to, aby sme mohli s tímom pracovať a naučiť ho systém, ktorý Ramsay chce. Myslíme si, že je to správna cesta, ako hrať moderný hokej a robiť tie isté veci, ktoré robia všetky ostatné úspešné mužstvá. Bola obava, že šesť zápasov na turnajoch nebude dostatok času, aby sa hráči do toho dostali. Príjemne nás prekvapilo, ako rýchlo hráči tie veci zvládli. Samozrejme, nebolo to úplne perfektné, ale bolo to oveľa lepšie, ako sme čakali," uviedol Šatan, ktorý je presvedčený, že tím bude na ZOH konkurencieschopný.

"Chceme to mať postavené na bojovnosti a aby každý hráč vedel plniť úlohy, ktoré má. Hráči veľmi bojovali a to nás príjemne povzbudilo a naplnilo nádejou, že by to mohlo fungovať aj na ZOH. Ak budú hrať tak, ako na uplynulom turnaji, neobávam sa toho. Myslím si, že výsledky budú tesné a v každom zápase budeme bojovať o víťazstvo," uviedol.

Prečítajte si aj

Šatan sa vyjadril o Draveckom, vôbec ho nešetril

Slováci zopakovali na MECA Hockey Games druhé miesto z novembrového Nemeckého pohára. "Boli sme veľmi spokojní s výkonmi vo všetkých troch zápasoch, hlavne v tých náročných proti Rusku a Nórsku. Ten tretí vyžadoval naozaj už obrovské úsilie, ale chlapci to zvládli. Dodržiaval sa herný systém, ktorý sme chceli zaviesť do mužstva. Už nemáme žiadne prípravné akcie pred ZOH, takže tieto tri zápasy a Nemecký pohár sú také základné údaje, ktoré budeme mať pri tvorbe olympijského mužstva. Myslím si, že sme v nich videli všetkých hráčov, ktorých sme chceli. Z nich sa bude vyberať olympijské mužstvo," uviedol generálny manažér.

Z brankárov by mal mať isté miesto Ján Laco, no situácia na ďalších dvoch je zamotaná. "Laco podal veľmi dobré výkony na Nemeckom pohári, boli sme s ním spokojní a myslím si, že pokiaľ sa nezraní, radi by sme využili jeho služby na olympijských hrách. Čo sa týka ďalších brankárov, niektoré veci sa nám vyjasnili, niektoré zamotali. Situácia tu nie je ešte jasná."

Prečítajte si aj

Šatan: Nominácia na olympiádu? Polovica kádra z Nemecka, polovica z Nórska

Šatana v Hamare potešili skúsení obrancovia. "Dobre sa ukázali Dominik Graňák, Ivan Baranka, Tomáš Starosta. Podali na turnaji výborný výkon a myslím si, že sa s nimi bude uvažovať smerom k olympiáde. Videli sme tam aj ďalších útočníkov. Tam je skupina mien najväčšia, preto by som bol nerád konkrétnejší. Čo sa týka útočníkov, budeme sa snažiť zložiť taký mix skúsenejších, ktorí budú aj lídri v kabíne, a hráčov mladých s veľa fyzickými silami, ktorí vedia hrať aj tri zápasy za tri dni. Chceme skĺbiť skúsenosti s rýchlosťou a mladíckou energiou," uviedol.

Predstavu o zostave na ZOH má realizačný tím na 80 percent hotovú. "Ale samozrejme, ešte necháme, aby do toho prehovorili januárové výkony. Bude záležať na tom, kto a ako bude hrať. Uvidíme, či budeme inklinovať viac k mladšej a korčuliarskej zostave, aká bola na Nemeckom pohári, alebo k takej skúsenejšej," dodal.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články