Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Konrád hrdinom zápasu: Drámu s Nórskom rozhodli až nájazdy!

HAMAR - Slovenskí hokejoví reprezentanti zakončili svoje účinkovanie na turnaji MECA Hockey Games 2017 v nórskom Hamare víťazstvom nad domácim výberom 1:0 po samostatných nájazdoch.
Zdroj: 26735
Zdieľajte:

Po 60. minútach diváci na zimnom štadióne v Hamare gól nevideli, o osude sobotňajšieho stretnutia napokon rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých sa presadili len Andrej Kudrna a Peter Ölvecký.

Pre zverencov trénera Craiga Ramsayho to bola posledná ostrá skúška pred zimnými olympijskými hrami v Pjongčangu.

Prečítajte si aj

Prečo musel Dravecký opustiť reprezentáciu? Toto je dôvod!

MECA Hockey Games 2017

Nórsko - Slovensko 0:1 pp a sn (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

rozhodujúci nájazd Kudrna. Rozhodovali: Magnusson (Švéd.), Persson – Solholm Bakken (obaja Nór.), Norlander (Švéd.), vylúčení: 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0.

Nórsko: Haugen - Bull, Holös, Sörvik, Johannesen, Ödegaard, Espeland, Lesund, Valkvae-Olsen - Thoresen, M. Olimb - K.A.Olimb - Rosseli-Olsen, Bastiansen, Reichenberg - Kristiansen, Forsberg, Salsten - Hoff, Roest, Röymark

Slovensko: Konrád - Graňák, Čerešnák, Starosta, Baranka, Meszároš, Jánošík, Švarný, Kotvan - Cingel, Hrnka, Lamper - Kudrna, Bubela, L. Hudáček - Sukeľ, Krištof, Paulovič - Skalický, Ölvecký, Miklík

Prečítajte si aj

ONLINE z prípravy na OH: Nórsko - Slovensko

Slováci nastúpili do záverečného zápasu na turnaji bez kapitána Tomáša Surového, ktorý sa po piatkovom zápase s Ruskom necítil dobre. Na jeho miesto sa do prvého útoku posunul Tomáš Hrnka, premiéru na turnaji absolvoval Michel Miklík. Ako prvý musel v zápase zasahovať nórsky brankár Lars Haugen, v Slováci boli v úvode o niečo aktívnejší, ale prvé dejstvo bolo celkovo vyrovnané. Konrád sa zapotil najmä pri presilovke domácich, skvelý zákrok vytiahol pri strela Kena-Andreho Olimba. V závere hrali presilovku aj slovenskí hokejisti, vyťažili z nej iba jednu nebezpečnú strelu od modrej čiary. Jej autorom bol Baranka.

V úvode druhej tretiny mal veľkú šancu na otvárací gól Kudrna, ale Haugen nepríjemnú situáciu vyriešil. Vzápätí Nóri opäť faulovali, ale presilovke Slovákov sa bez problémov ubránili. Na ľade sa začalo čoraz viac pritvrdzovať, dohrávali sa najmä osobné súboje pri mantineloch. Diváci nevideli príliš pekný hokej, ale šance sa rodili na jednej i druhej strane. Ďalšiu z kategórie veľkých mal v polovici zápasu Olsen, ale Konrád jeho strelu vytesnil. Vzápätí na druhej strane využil chybu nórskej obrany Meszároš, ale sám pred bránku nemieril presne. Gólu sa napokon riedko zaplnené tribúny nedočkali ani po 40. minútach.

Haugen podržal Nórov aj v 45. minúte, keď sa dvakrát za sebou ocitol v dobre príležitosti Miklík, v tretej tretine inak pokračoval scenár z predchádzajúcich dvoch tretín. Stále sa viac bojovalo, Slováci viedli v 48. minúte na strely 15:14. Tento pomer sa zvýraznil po vylúčení Rosseliho-Olsena, ale strelecké pokusy Slovákov v presilovke skončili len na brankárovi. Na druhej strane sa Konrád blysol efektným semaforom po strele Mathiasa Olimba. Duel napokon dospel do predĺženia.

V ňom mal ideálnu šancu na rozhodnutie Thoresen po faule Graňáka už po 40 sekundách, ale z nariadeného trestného strieľania neuspel. Strelou švihom minul bránku Konráda. Najväčšiu šancu Slovenska mal Čerešnák, ale sám pred bránkou mieril iba do bočnej siete. Konrád potom zlikvidoval aj strelu Bulla a o víťazovi duelu rozhodli samostatné nájazdy. V nich sa najskôr vo 4. sérii presadil Andrej Kudrna, hneď po ňom pečatil víťazstvo Slovenska Peter Ölvecký.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články